Maanantai 04.03.2024
Nimipäivät: Ari, Arsi, Atro

Tuuli:
 

VOPin kurssit alkoivat täyttyä vauhdilla

Vanajaveden opiston ilmoittautuminen alkoi keskiviikkona 12.8. tanssin, liikunnan ja sirkuksen kursseilla. Torstaista kello 17 lähtien alkoi ilmoittautuminen kaikille kursseille. Kahden ensimmäisen päivän aikana kurssi-ilmoittautumisia vastaanotettiin kaikkiaan 7.250. Nousua viime vuodesta oli 500.

Ilmoittautuneista jo 82 prosenttia ilmoittautuu netin kautta. Netti-ilmoittautujien määrä on noussut vuosi vuodelta. Vielä viisi vuotta sitten netin kautta ja puhelimitse ilmoittautuneita oli yhtä paljon.

Ensimmäiset kurssit käynnistyvät jo elokuun loppupuolella. Kurssien järjestämisestä päätetään lopullisesti viikko ennen kurssin alkua ilmoittautujamäärän perusteella.

Jazztanssia VOPissa Tanja Kunnarin johdolla. Kuva: Mikko Itävaara

Jazztanssia VOPissa Tanja Kunnarin johdolla. Kuva: Mikko Itävaara

Ilmoittautuminen jatkuu netissä yötä päivää ja puhelimitse asiakaspalvelun aukioloaikoina. VOPissa on tarjolla yli tuhat kurssia, ja kursseja alkaa pitkin lukuvuotta. Myös kevään kursseille voi jo ilmoittautua.

VOPissa kurssi-ilmoittautumisia tulee vuosittain yli 22.000 ja yksittäisiä opiskelijoita on runsaat 11.000. Koko maassa kansalaispistoissa opiskelee vuosittain puoli miljoonaa suomalaista. Kurssitarjonta monissa opistoissa on varsin monipuolista.

Vanajaveden Opisto tarjoaa syksyn trendeinä muun muassa ohjelmointi- ja pelikehityskursseja, kierrätys- ja luonnonmateriaaleja hyödyntäviä käsityökursseja, elämäntaitoihin ja hyvinvointiin liittyviä kursseja ja kymmeniä erilaisia fyysistä kuntoa kohottavia kursseja.

Myös työttömät käyttävät paljon opiston palveluita, mitä helpottaa 50 prosentin alennus kurssimaksusta. VOPissa on huomattu, että yhä useampi kertoo saaneensa TE-toimistosta vinkin hyödyntää työttömyysjaksoaan opiskelemalla ja huolehtimalla fyysisestä kunnostaan. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.