Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

VALTUUSTO: Suurlukio tulee Tavastian Hattelmalan kampukselle

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto päätti maanantaina kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti, että kaupungin uusi suurlukio sijoitetaan Koulutuskuntayhtymä Tavastian Hattelmalan kampukselle. Lyseon ja Kaurialan lukiot yhdistävää lukiota valmisteltiin jo Myllymäkeen Lahdensivun kampukselle, mutta Tavastian alkuvuonna tekemää ehdotusta pidettiin lopulta parempana.

Hattelmalan kampusta puolsi muun muassa se, että merkittävä osa Hämeenlinnan alueella järjestettävästä toisen asteen koulutuksesta saadaan näin koottua samalle kampukselle. Myös tilojen ja mahdollisesti henkilöstön yhteiskäyttö mahdollistuu. Tukipalveluiden, kuten ruokailun ja opiskelijahuollon järjestäminen samoin paranee.

Tavastia pystyy tarjoamaan lukiolle oman rakennuksen omia toimintojaan tiivistämällä ja lisäksi kyseistä rakennusta on määrä laajentaa. Rakennuksen muutostöiden hinnaksi on arvioitu 2,3 ja laajennuksen 6,8 miljoonaa euroa. Kaupunki on tehnyt siirrolle noin kahdeksan miljoonan euron investointivarauksen.

Hämeenlinnan elinkeinopoliittinen neuvottelukunta puolestaan on ollut huolissaan siitä, että lukioiden siirto uhkaa entisestään näivettää keskustan elinvoimaisuutta. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.