Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

Uusi Kalvolan kirjasto avaa ovensa syyskuun alussa

Kalvolan kirjasto avaa ovensa perjantaina 1.9. kello 10 hyvinvointikeskus Sauvolassa Iittalassa. Silloin vietetään kirjaston avajaisia ja kuntalaiset pääsevät tutustumaan uuteen kirjastoon.

? On hienoa, että pääsemme uusiin valoisiin tiloihin keskelle kylää. Tänne on helppo poiketa vaikka kauppareissulla, sanoo Kalvolan kirjaston kirjastonhoitaja Ulla Hämäläinen-Pelli.

Ulla Hämäläinen-Pelli on laittanut lukunälkäisille kystä kyllä. Kuva: Hml kaupunginkirjasto.

Uuden Kalvolan kirjaston aukioloajat laajenevat. Kirjastossa on asiakaspalvelua arkisin kuusi tuntia päivässä. Maanantaisin ja tiistaisin asiakaspalvelua on kello 12?18 ja keskiviikosta perjantaihin kello 10? 16. Tämän lisäksi kirjastoa voi käyttää itsepalvelulla joka päivä ? myös viikonloppuisin ? kello 7?21. Tosin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ovet ovat auki hyvinvointikeskuksen muuton vuoksi vain kello .? 18.

Kirjaston itsepalveluaika tarkoittaa sitä, että kirjaston ovet ovat auki ja aineistoa voi lainata ja palauttaa automaatilla. Lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti ja tunnusluku. Tunnusluvun ja opastusta automaatin käyttöön saa kirjaston asiakaspalvelusta.

Kirjastossa voi itsepalveluaikana myös oleskella ja esimerkiksi lukea lehtiä tai käyttää asiakastietokoneita. Kirjaston lehtiä voi lukea myös kirjastotilan vieressä olevassa kahvila-ravintolassa.

Alueen asukkaat ovat toivoneet sitä, että kirjasto olisi käytettävissä myös viikonloppuisin. Tämä kävi ilmi kirjaton asukkaille järjestetyssä kyselyssä, joka toteutettiin keväällä.

? Laajentuneet aukioloajat palvelevat myös niitä, jotka joutuvat odottelemaan bussia tai junaa aamuisin tai iltaisin. Myös lasten on mukavampi ja turvallisempi odottaa kyytiä kirjaston tiloissa kuin ulkona, eteenkin syksyn pimeän ja sateiden tultua, sanoo kirjaston palvelupäällikkö Irmeli Isokivijärvi.

Kalvolan kirjastossa on noin 8.000 niteen kokoelma ja noin parikymmentä sanoma- ja aikakauslehteä. Kirjastossa on nyt esillä runsaasti kiinnostavaa ja tuoretta aineistoa eri ikäisille kirjastonkäyttäjille.

Kalvolan asukkaat voivat myös hyödyntää muiden Hämeenlinnan kirjastojen kokoelmia tekemällä maksuttomia varauksia. Kalvolaisten käytössä on koko Hämeenlinnan kaupunginkirjaston satojen tuhansien kirjojen kokoelma. Varausten tekemiseen saa opastusta.

Sampolan uskotaan lisäävän yhteisöllisyyttä Kalvolassa.

Syyskuun ajan alueen asukkaat voivat kertoa mielipiteensä siitä, mitä lehtiä he toivoisivat tilattavan kirjastoon jatkossa. Valita tapahtuu verkossa Osallistava valinta ?palvelussa, jossa voi valmiista listasta valita ja kommentoida omia lehtisuosikkejaan. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Opastusta saa kirjastosta.

Kalvolan kirjastossa on syksyllä monenlaista toimintaa. Esimerkiksi tiistaina 26.9. kello 10 ja 13 lapsille on tarjolla osallistava musiikkiseikkailu Jäljillä! (ikäsuositus 3?6 vuotta). Myös lasten aamujen satu- ja elokuvatuokiot käynnistyvät syyskuussa. Aikuisille puolestaan on luvassa esimerkiksi kerran kuussa kokoontuva kirjaston lukupiiri sekä kirjailijailta, johon vieraaksi saapuu kirjailija Juha Itkonen.

Kirjastossa on syksyn mittaan tarjolla opastusta kirjaston aineiston varaamisessa sekä verkkokirjaston ja kirjaston e-aineistojen käytössä. Myös kaupungin ikäihmisten palveluiden neuvoja on paikalla kerran kuussa. Tarkat tapahtumatiedot löytyvät kirjastosta tai Vanamo verkkokirjaston sivuilta.

Kirjaston tapahtumien lisäksi kirjaston ryhmätilaa voi varata maksutta esimerkiksi yhdistysten käyttöön tai muuhun ryhmätoimintaan. Varausten ulkopuolella tila on kaikkien kirjastossa vierailevien käytössä.

? Hyvinvointikeskuksessa on saman katon alla kirjaston lisäksi monia hyvinvointia lisääviä palveluja ja siitä tulee iittalalaisten olohuone, kylätalo, jossa on monenlaista toimintaa. Se lisää yhteisöllisyyttä kylässämme, uskoo Ulla Hämäläinen-Pelli.

Kirjasto haluaa palvella koulua ja päiväkotia edelleen mahdollisimman hyvin. Koska uusi kirjasto sijaitsee kauempana koulusta, kirjastoautolla on uusi vakituinen pysäkki koulun ja päiväkodin läheisyydessä. Kirjastoauto pysähtyy tiistaisin kello 9.20?11.30 vanhan kirjaston parkkipaikalla. Koululaisten ja päiväkotilaisten lisäksi kirjastoauton pysäkkiä voivat käyttää myös muutkin kuntalaiset.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.