Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

Toriparkin tärkeys korostuu kaupan palveluverkon selvityksessä

Tuleeko Hämeenlinnan torin alle aikaamyöten toriparkki?

Kaupunkirakennelautakunta käsittelee kokouksessaan ensi viikolla Hämeenlinnan keskustan kaupan palveluverkkoselvitystä. Selvitys on osa Hämeenlinnan keskustavision 2035 luomista.

Tavoitteellinen ratkaisu lisäisi liiketilojen määrää keskusta-alueella enimmillään noin 13.000 kerrosneliömetriä. Ratkaisu kuitenkin ohjaisi liiketilojen käyttöä niin, että eri alueille muodostuisi houkuttelevia kaupallisia keskittymiä ja näiden välille aktiivista kaupunkitilaa kivijalkakauppoineen. Uusia ja uudistuvia liiketiloja olisikin näin ollen noin 32.000 kerrosneliömetriä.

Ramboll Finland Oy:n tekemässä selvityksessä todetaan, että keskustaan sijoittuva P-Tori eli keskitetty pysäköintiratkaisu on edellytyksenä keskustan vetovoiman vahvistamiselle.

? Pysäköintiratkaisu parantaa keskustan saavutettavuutta ja tuo asiointivirtoja keskustan kiinteistöihin…Mikäli toriparkkia ei rakenneta, jää ydinkeskustan painoarvo
Hämeenlinnan kaupallisessa verkostossa selkeästi pienemmäksi, todetaan pykälän esittelytekstissä.

Pysäköintilaitoksesta tulisi toteuttaa hyvät yhteydet ympäröiviin kiinteistöihin sekä Reskalle. Reskan kävelykatuosuudelle tulisi tehdä perusparannus eli osittainen kattaminen, kadun lämmitys, katuympäristön kehittäminen ja viihtyisyyden parantaminen.

Johtopäätösten mukaan torin, kauppakeskus Goodmanin ja Hämeensaaren muodostaman kolmion kehittäminen tukee tiiviin ja houkuttelevan kaupallisen ympäristön muodostamista.

? Goodman on kaupallinen ydin, Hämeensaaressa yhdistyvät kauppa ja monitoimiareenan palvelut ja torin ympäristössä korostuvat omaleimainen kaupunkikuva ja historia yhdistettynä houkuttelevaan tarjontaan.

Suosituksissa kehotetaan muun muassa tiivistämään torin ja Reskan yhteyttä ja kehittämään keskusta-alueen imagoa ja brändiä. Viipurintietä tulisi kehittää “uudeksi, tiiviiksi ja tehokkaaksi asemanseutuympäristöksi”.

Edelleen Hämeenlinnalle suositellaan julkisten palvelujen tuomista keskustaan, koska ne toimivat keskustan vetovoimakohteena ja ovat yksittäisiä hyviä ankkuritoimintoja ja -vuokralaisia uudistuvissa kiinteistöissä.

Selvityksessä esitetään myös pyöräilyn ja jalankulun reittien kehittämistä.

Lautakunnalle esitetään selvityksen merkitsemistä tiedoksi ja esittelemistä edelleen kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.