Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Teemu Keskisarja esitelmöi syntien, siveysrikosten ja avioelämän historiasta

Teemu Keskisarja luennoi Hämeenlinnassa lokakuun 7. päivänä. Kuva: Hanna Weselius / Siltala.

FT Teemu Keskisarja aloittaa Museokeskiviikkojen Kunnes kuolema erottaa -luentosarjan syyskauden 7.10. kello 17 Wetterin auditoriossa.

Keskisarja puhuu 1700-luvun rikoksista ja rangaistuksista otsikolla Syntien, siveysrikosten ja avioelämän historiaa. Luento käsittelee kirkon tabuja ja sukupuolielämää havumetsän huminassa, savupirtin hämärässä. Keskisarja on tutkinut perversioiden ja tavallisen sukupuolikäyttäytymisen historiaa eri oikeuslähteistä.

FT Teemu Keskisarja on yksi Suomen tunnetuimmista historioitsijoista. Hän on kirjoittanut parikymmentä tietokirjaa, joiden aiheina ovat muun muassa sota, suomalaisuusliike, rikoshistoria ja talouden kohtalonhetket. Keskisarja on kysytty puhuja, jonka yleistajuiset luennot herättävät ajatuksia ja joskus tunteitakin.

Luennolle on ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse: kaupunginmuseo(a)hameenlinna.fi. Wetterin auditorioon mahtuu koronarajoitukset huomioiden 65 kuulijaa. Tilaisuudessa on maskisuositus.

Luentoa voi seurata myös Microsoft Teams -livetapahtumana Museo Skogsterissa tai selaimella Hämeenlinnan kaupunginmuseon kotisivuilta hmlmuseo.fi löytyvän linkin avulla.

Loput syyskauden Museokeskiviikkojen esitelmät kuullaan aina keskiviikkoisin kello 17 Museo Skogsterin seminaaritila Andersissa. Luvassa on puheenvuoroja häistä, seksistä, rakkaudesta ja parisuhteesta liittyen museon Kunnes kuolema erottaa -näyttelyn teemoihin. Sarja jatkuu 4.11.2020 saakka.

Kunnes kuolema erottaa -luentosarja

  • 7.10. Syntien, siveysrikosten ja avioelämän historiaa FT Teemu Keskisarja ? luento on muusta sarjasta poiketen Wetterin auditoriossa, ennakkoilmoittautuminen: kaupunginmuseo@hameenlinna.fi
  • 14.10. Yöjuoksulta alttarille ? vanhan kansan seurustelu- ja naimatapoja Johanna Henttinen, Linnaseutu ry
  • 21.10. Papin aamen avioliitolle ? häät papin näkökulmasta seurakuntapastori Minna Lappalainen
  • 28.10. Uutta, vanhaa, sinistä, lainattua ? hääpukeutumisen historiaa väitöskirjatutkija Anna Niiranen
  • 4.11. Toimivan parisuhteen rakennusaineita ? tulkinnoista puolison tajuamiseen FT Hanna Ranssi-Matikainen

Paikkoja on rajoitetusti, mutta luentoja voi seurata myös Microsoft Teams -livetapahtumana Museo Skogsterin näyttelytilassa tai kotikoneilla. Hämeenlinnan kaupunki suosittaa kaikille maskien käyttöä kaupungin julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.