Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Teatterin keväässä kaksi vahvaa draamaa

Hämeenlinnan Teatterin kevät pitää sisällään kaksi vahvaa draamaa, toinen on kantaesitys ja toinen edustaa 1900-luvun ehdotonta parhaimmistoa. Antti Vihisen kirjoittama Sibelius ? kohtalonyhteydet on monikerroksinen, rikas uninäytelmä, fresko luovan poikkeusyksilön elämän maailmaan jättämistä jäljistä. Säveltäjän unet soivat duurissa ja mollissa, kertovat ihmisen osasta tällä pikkuruisella pallolla huumoria ja suuria tunteita unohtamatta. Kantaesitys on 12.2. 2015 osana Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa.

Näytelmän ohjaa Sakari Kirjavainen ja rooleissa nähdään Ilkka Heiskanen, Katariina Kuisma-Syrjä, Matti Nurminen, Tommi Rantamäki, Mikko Töyssy, Lasse Sandberg, Turkka Mastomäki, Birgitta Putkonen ja Maiju-Riina Huttunen.

Havannan kuussa näyttelevä Mikko Töyssy (kuvassa vas.) nähdään myös kevään 2015 ensi-illassa Sibelius - kohtalonyhteydet.

Havannan kuussa näyttelevä Mikko Töyssy (kuvassa vas.) nähdään myös kevään 2015 ensi-illassa Sibelius – kohtalonyhteydet.

Athol Fugardin näytelmä Tie Mekkaan ei nimestään huolimatta liity mitenkään islamin uskoon, vaan kertoo kahden naisen ystävyydestä, luovuudesta ja yhteisön suvaitsemattomuudesta. Se kertoo ankarista olosuhteista, uskosta ja luottamuksesta, joka antaa voimaa niin nuorelle kuin vanhalle. Näytelmän ensi-ilta on 14.3. 2015. Näytelmän ohjaa Jotaarkka Pennanen ja rooleissa ovat Ritva Oksanen, Heikki Kinnunen ja Kirsi-Kaisa Sinisalo.

Ohjelmistossa jatkavat syksyltä Tapani Baggen komedia Havannan kuu, Emily Brontën koskettava rakkaustarina Humiseva harju ja suuren suosion saavuttanut Carola ? ei aina käy kuin haaveillaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.