Keskiviikko 17.07.2024
Nimipäivät: Ossi, Ossian

Tuuli:
 

Tami Pohjola konsertoi Sibeliuksen syntymäkodissa

Tami Pohjola. Kuva: Hml Museot.

Sibeliuksen syntymäkodissa kuullaan sunnuntaina 18.2. kello 14 kokonainen konsertti monipuolista sooloviulurepertuaaria. Tulkitsijana loistaa nuori viuluvirtuoosi Tami Pohjola. Ohjelmassa on sonaatit sooloviululle J. S. Bachilta (no. 2 a-molli) ja Eugène Ysaÿelta (op. 27 no. 4) sekä Paganinin, Kreislerin, Sallisen ja Milsteinin kappaleita.

Tami Pohjola (s. 1996) on vuoden 2015 Kuopion viulukilpailujen voittaja. Kuopion kilpailuvoittoa edelsivät valinta viiden parhaan osallistujan joukkoon Sibelius-Akatemian Anja Ignatius -viulukilpailussa vuonna 2013 sekä voitto kansainvälisessä Young Musician -kilpailussa Virossa vuonna 2009. Lisäksi Pohjola on saavuttanut toisen palkinnon Jyväskylän Juhani Heinonen -viulukilpailuissa nuorempien sarjassa vuonna 2009 ja vanhempien sarjassa vuonna 2012.

Pohjola on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Hyvinkään kaupunginorkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Pori Sinfoniettan ja Kuopion kaupunginorkesterin solistina. Hän on tehnyt yhteistyötä monien tunnettujen muusikoiden, kuten Miriam Friedin, Hagai Shahamin, Krzysztof Chorzelskin sekä Sakari Oramon kanssa. Pohjola on myös Borea-kvartetin jäsen.

Pohjola aloitti viulunsoiton kolmevuotiaana. Ensin hän opiskeli Grazyna Zeranska-Gebertin oppilaana Espoon musiikkiopistossa ja jatkoi sieltä Reka Szilvayn oppilaaksi Sibelius-Akatemiaan. Tällä hetkellä hän opiskelee Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakoulussa Mi-kyung Leen luokalla. Tami soittaa Suomen Kulttuurirahastolta lainassa olevaa Guadagnini-viulua (1754).

Konsertin jälkeen järjestetään opastettu kierros Sibeliuksen syntymäkodissa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.