Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Taidolla ja tunteella: Le Blasonin avaaminen on raadin valinta vuoden 2017 ravintolateoksi

Ravintolatoimenpäällikkö Jani Aaltonen vastaanotti Hämeenlinnan vuoden ravintolateko -tunnustuksen iloisena.

Lähilehti Reska.fi:n raati puheenjohtajanaan lehtori Riitta Grönqvist valitsi Hämeenlinnan vuoden 2017 ravintolateoksi Le Blasonin avaamisen. Monien hyvien tarjokkaiden joukosta ranskalaisravintolan avaaminen markkinointiponnistuksineen ja ravintolan kautta linjan laadukas toiminta nousi lopulta yksimielisesti voittajaksi.

? Vaikka olemme Hämeenmaassa töissä, ravintolaa olemme tehneet kuin omaamme, iloitsee ravintolatoimenpäällikkö Jani Aaltonen.

Eikä turhaan: ?Konseptiuudistuksen julkistus oli hiottu huolella. Hotellin yhteydessä toimiva ravintola otti irtioton uuteen suuntaan. Hyvä ruoka jonka ravintola valmistaa alusta asti mahdollisimman paljon itse?, kuuluu palkitsemisperuste.

Avaaminen näkyi niin somessa, ulkopuolisissa medioissa kuin Hämeenmaan eri toimipisteissäkin. Ruoka taas Jani Aaltosen mukaan tehdään rehellisiä, oikeita makuja vaalien ja hyvistä raaka-aineista. Ravintolan tunnelmaa kuvaa ehkä parhaiten se, että todelliseksi suosikiksi on noussut lankulla tarjoiltavat yhteissyötävät, ranskalaisittain tête-à-tête -ruokailu.

? Yhdessä syöminen on ollut meidän juttu. Tämän vuoden suunnitelmissa on muun muassa järjestää laadukkaita teemailtoja, kesällä panostus on terassissa ja grilli-illoissa, Aaltonen kertoo.

Ravintolauudistus oli osa Hotelli Vaakunan kiinteistön perusteellista uudistamista. Hotellihuoneet ja alakerran kokoustilat on jo remontoitu, edessä on vielä yläkerran kokoustilojen ja hotellin kaikkien saunojen kunnostus.

Kun vielä palvelu pelaa ensiluokkaisesti, pokkasi Vaakuna joulukuussa ansaitusti Suomen paras järvihotelli -tunnustuksen The World Luxury Awards -kilpailussa.

Aaltosen mukaan nykyään myös aamiaisia myydään ulkopuolisille kävijöille ilahduttavan paljon.

? Se on käytetty palvelu, business-aamiaisella kävijät ovat löytäneet meidät.

Le Blasonin ruokalista on uudistumassa kevään aikana. Ravintola myös hakee jatkuvasti uusia, paikallisia raaka-ainetoimittajia.

? Uuden ruokalistan valmistumiselle ei ole asetettu tiettyä aikarajaa, mutta kevään aikana lista vaihtuu, lupaa Aaltonen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.