Sunnuntai 28.04.2024
Nimipäivät: Ilpo, Tuure, Ilppo

Tuuli:
 

Taidemuseossa tilaisuus tutustua Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyyn Katri Wanner-Salmen opastuksella

Taiteen keräilijänä Vexi Salmen kiinnostus kohdistui erityisesti kotimaiseen, virolaiseen ja pohjoismaiseen nykytaiteeseen sekä sotien välisen ajan saksalaiseen ekspressionismiin, niin sanottuun rappiotaiteeseen. Muistonäyttelyssä on esillä maalauksia, piirustuksia, grafiikkaa, valokuvataidetta ja veistoksia. Kuva: Reima Määttänen / Hämeenlinnan taidemuseo.

Vexi Salmen syntymäpäivän kunniaksi hänen puolisonsa Katri Wanner-Salmi saapuu torstaina syyskuun 21. päivänä kello 17 Hämeenlinnan taidemuseon Lohrmann-rakennuksessa esillä olevaan Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyyn tapaamaan yleisöä.

Wanner-Salmi kertoo tarinoita taidekokoelman kerryttämisen ja teosten hankintojen taustalta: mitkä asiat teoksissa puhuttelivat Vexi Salmea ja kuinka niin teoksista kuin niiden tekijöistäkin tuli hänen ystäviään. Mukana kierroksella on myös näyttelyn kuraattori, Hämeenlinnan taidemuseon amanuenssi Tanja Pääskynen. Taidemuseoon on vapaa pääsy kello 15 alkaen.

Muistonäyttelyssä tuodaan esiin Vexi Salmen monia puolia esittelemällä taidekokoelman teosten lisäksi otteita hänen kirjallisesta tuotannostaan ja henkilöhistoriaan kuuluvaa esineistöä. Näyttelyn on nähnyt jo noin 19.000 kävijää. Näyttely on esillä Hämeenlinnan taidemuseossa Lohrmann-rakennuksessa 22.10.2023 saakka.

Veikko Olavi Salmi (21.9.1942 Hämeenlinna – 8.9.2020 Helsinki) keräsi elämänsä varrella mittavan taidekokoelman, jonka hän lahjoitti synnyinkaupungilleen ja sen taidemuseolle vuonna 2010 yhdessä elämänkumppaninsa Katri Wanner-Salmen kanssa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.