Perjantai 23.02.2024
Nimipäivät: Aslak

Tuuli:
 

Taidemuseon lauantaikierroksella kuvataiteilija Anne Koskinen kertoo taiteestaan ja muistelee ystäväänsä Vexi Salmea

Anne Koskinen: Lillörenin Emil, 2012, marmori, Hämeenlinnan taidemuseo, Vexi Salmen ja Katri Wanner-Salmen kokoelma. Kuva: Miika Kangasniemi / Hämeenlinnan kaupunki.

Hämeenlinnan taidemuseon lauantaikierrokset jatkuvat lauantaina helmikuun 4. päivänä kello 14, kun Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyn vieraaksi saapuu kuvataiteilija Anne Koskinen. Koskinen on Vexi Salmen pitkäaikainen ystävä, ja hänen teoksiaan on esillä näyttelyssä. Kierroksella taiteilija esittelee teoksiaan ja kertoo ystävyydestään Vexi Salmen kanssa.

– Tutustuin Vexi Salmeen vuonna 1998, jolloin hän osti eräästä näyttelystä teokseni. Vexi oli ensimmäinen yksityinen keräilijäni Suomessa, Anne Koskinen kertoo.

Koskista ja Vexi Salmea yhdisti myös Saksa, joka on molemmille läheinen maa. Tällä hetkellä Koskinen valmistelee väitöstutkimustaan, joka käsittelee saksankielistä taidefilosofiaa ja kuvantutkimusta.

– Ei ole montaakaan ihmistä, joiden kanssa näistä aiheista voi puhua. Luulen, että Vexi olisi ollut sellainen ihminen, Koskinen toteaa.

Hämeenlinnan taidemuseossa järjestetään kevätkaudella 2023 joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina näyttelykierroksia, joilla vierailee esillä olevien näyttelyiden taiteilijoita ja muita tekijöitä.

Kierroksilla yleisö pääsee tutustumaan näyttelyyn siihen läheisesti liittyvän henkilön näkökulmasta. Kierroksia järjestetään kevään aikana kahdessa näyttelyssä, joista toinen on Käännekohta – suomalaisia 1950 – 60-lukujen kirjankansia ja ajan innoittamaa kuvataidetta. Lauantaikierrokset sisältyvät taidemuseon pääsylipun hintaan.

Anne Koskinen (s. 1969) on kuvataiteilija ja väitöstutkija. Hän on opiskellut kuvataidetta Saksassa ja Suomessa sekä germaanista filologiaa Freiburgin ja Helsingin yliopistoissa. Hänen teoksiaan on sekä yksityisissä kokoelmissa että museokokoelmissa Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2010 Koskinen oli ehdolla Ars Fennica -palkinnon saajaksi.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.