Tiistai 23.04.2024
Nimipäivät: Yrjö, Jyrki, Jyri, Jiri, Jori

Tuuli:
 

Surkuhupaisaa komediaa ja vahvaa draamaa

Kirjailija Olli Jalonen ja ohjaaja Hannu Matti Tyhtilä ovat tehneet yhteistyötä näyttämöllä aikaisemminkin.

Kirjailija Olli Jalonen ja ohjaaja Hannu Matti Tyhtilä ovat tehneet yhteistyötä näyttämöllä aikaisemminkin.

Hämeenlinnalaisen kirjailijan Olli Jalosen viime vuonna ilmestynyt kirja Miehiä ja ihmisiä jatkaa elämäänsä ensi keväänä näyttämöllä. Hämeenlinnan Teatterille sen ohjaa Hannu Matti Tyhtilä. Ensi-ilta on 27.2.

Tyhtilä kuvaa tarinaa haikeaksi, Jalonen surkuhupaisaksi komediaksi. Miehet ovat tehneet yhteistyötä jo aiemminkin. Vuosia sitten oli näyttämöllä  Jalosen Yksityiset tähtitaivaat. Jalonen luki käsikirjoituksen kesällä ja aikoo silloin tällöin käydä harjoituksissa seuraamassa ammattilaisten työskentelyä.

Miehet ovat tehneet yhteistyötä jo aiemminkin. Vuosia sitten oli näyttämöllä Jalosen Yksityiset tähtitaivaat.

? Muuttumisprosessia on mielenkiintoista katsella.

Miehiä ja ihmisiä ei ole elämäkerta, vaikka sieltä löytyy paljon yhtymäkohtia kouluikäisen Olli-pojan elämästä. Hämeenlinnalaispoika joutuu ottamaan vastuun perheen toimeentulosta, kun isä saa slaagin. Tuohon pojan kesään mahtuu paljon siirtymärituaaleja ja isossa osassa on suhde vanhempiin.

Päärooleissa nähdään näyttelijäveljekset Markus ja Mikko Virtanen sekä Ilkka Heiskanen ja Mikko Töyssy.

Verstas-näyttämöllä saa ensi-iltansa 10. helmikuuta Hämeenlinnan ja Riihimäen teattereiden yhteistuotanto; Ernest Thompsonin Kultalampi.

? Ajankohtainen draama, sanoo teatterinjohtaja ja näytelmän ohjaaja Kirsi-Kaisa Sinisalo.

Kultalampi kertoo siitä, kun ihminen menettää persoonansa muistisairaudelle. Kuinka 46 kesää kesäparatiisissaan viettänyt aviopari huomaa muutoksen alkavan. Alkaa hidas luopuminen.

Pääosissa ovat Johanna Reilin ja Ilmari Saarelainen. Reilin kertoo jo pikkulikkana ihailleensa Saarelaista ja on iloinen päästessään näyttelemään ensi kertaa pitkän linjan kollegan kanssa. Kultalampea esitetään kevään aikana sekä Hämeenlinnassa että Riihimäellä.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.