Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Suomen vanhin sisämaakaupunki haluaa asukkaat osaksi 385-vuotisjuhlahumuaan

Suomen vanhin sisämaakaupunki Hämeenlinna täyttää 19.1.2024 jo 385 vuotta. Kaupunki aikoo osallistaa asukkaansa juhlahumuun. Syntymäpäivien pääyhteistyökumppani on tällä kertaa HPK. Syntymäpäivän kunniaksi kaupunki jakaa asukkaille 385 lippua syntymäpäivän jääkiekkopeliin HPK-Kärpät.

Kaupungin Instagramissa ja Facebookissa julkaistaan joulukuussa joulukalenteri ja vastaamalla oikein luukuista paljastuviin kuva-arvoituksiin osallistuu kahden ottelulipun arvontaan. Lippuja arvotaan myös kouluissa niiden 9.-luokkalaisten kesken, jotka kirjoittavat omasta kotikaupungistaan 385 merkin tarinan.

Lisäksi kirjastoilla, uimahalleilla ja kaupungin museokohteissa sekä kaupungintalo Wetterillä on mahdollisuus taiteilla Hämeenlinnalle osoitettu onnittelukortti ja osallistua lippujen arvontaan. Onnittelukorttikampanja on esillä 1. ja 31.12.2023 välisen ajan.

Hämäläinen juhlii harvoin mutta perusteellisesti. Kuvassa juhlahumua keväältä 2019 HPK:n mestaruusjuhlista.

Päätapahtuman lisäksi Hämeenlinnassa tapahtuu tammikuussa paljon muutakin syntymäpäivän kunniaksi. Kaupunki tiedottaa haastavansa myös kaikkia Hämeenlinnan alueen toimijoita mukaan järjestämään syntymäpäiväohjelmaa. Kaupungin syntymäpäivänä järjestettävästä ohjelmasta kannattaa laittaa tietoa sähköpostitse viestinta@hameenlinna.fi jolloin aktiviteetti lisätään verkkosivujen tapahtumasivulle.

– Haluamme tehdä kaupungin syntymäpäivästä meidän kaikkien yhteisen hyvän mielen juhlan. HPK on tärkeä osa hämeenlinnalaisuutta ja siksi on ilo toteuttaa tämä syntymäpäivä yhteistyössä heidän kanssaan. Mutta muutakin tapahtumaa on luvassa ja kannustan kaikkia tavalla tai toisella osallistumaan juhlintaan, kertoo kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.