Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Sibelius-juhlinta huipentuu syntymäpäivään

Kuva: Hämeenlinnan kaupunki, viestintä.

Kuva: Hämeenlinnan kaupunki, viestintä.

Vuosi on vierähtänyt Hämeenlinnassa ja maailmalla Sibelius-tapahtumien merkeissä. Huipentuma on säveltäjämestarin 150-vuotissyntymäpäivä 8.12. Päivä alkaa kello 12 Sibeliuspuistossa seppelten laskulla. Sen laskevat Hämeenlinnan kaupungin ja Hämeenlinnan Sibelius-seuran edustajat. Tilaisuuteen ovat kaupunkilaiset tervetulleita etenkin laulamaan yhteislauluna Finlandian. Vauhdittamassa on Johanna Laukkasen johtama ja tilaisuutta varten koottu Finlandia-kuoro.

Sen jälkeen pidetään Sibelius-seuran juhlakokous, jossa julkistetaan ja jaetaan Sibeliuksen syntymäkotimitalit. Syntymäkodissa on avoimet ovet ja musiikkiesityksiä, jotka keskeytyvät juhlakokouksen ajaksi. Pianisti Tuomas Nikkanen musisoi Sibeliuksen hahmossa kello 10?12 ja 14?16.

Sibeliuskongressin päätöstilaisuus on kello 15 Verkatehtaalla.

Vanaja-salissa esiintyy kello 19 RSO kapellimestarina Hannu Lintu. Ohjelmassa on Jean Sibeliuksen sinfoniat Tapiola op.112 ja sinfonia nro 2 D-duuri op.43. Sibelius-viulukilpailun voittaja on solistina viulukonsertossa d-molli op.47. Konsertin teokset esittelee ylälämpiössä Kansallisoopperan päädramaturgi Juhani Koivisto kello 18.15. YLE lähettää konsertin suorana lähetyksenä televisiossa, radion YLE1:ssä ja YLE Areenassa.

Konsertti striimataan suorana Ylen verkosta elokuvateatteri Bio Rexiin, jossa on mukavat istuimet ja huipputasoa oleva äänentoisto. Toimittaja Lasse Lehtinen kertoilee kepeitä juttuja Sibeliuksesta, hänen perhe-elämästään ja maailmankuvastaan. Kympin erikoislippuun kuuluu myös pientä tarjoilua. Saliin mahtuu 250 katsojaa.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.