Perjantai 08.12.2023
Nimipäivät: Kyllikki, Kylli

Tuuli:
 

Lammin Salibandy hurjasteli taas derbyn voittoon

Salibandyn Divarin paikallisottelu Steelersin ja Lammin Salibandyn välillä antoi yli 1.100 katsojalle juuri sitä mitä luvattiinkin: taitoa, vauhtia ja nuorisotähtien kohtaamisen. Parhaan pelaajan palkinnon pokkasi kuitenkin Lammin Salibandyn kokenut Heikki Hätönen (3+0), joka iski hattutempun ottelun ratkaisseessa toisessa erässä.

Heikki Hätönen (6) oli yli tuhannen katsojan edessä joukkueelleen todellinen johtaja.

Heikki Hätönen (6) oli yli tuhannen katsojan edessä joukkueelleen todellinen johtaja.

Loppunumerot 7?9 (3?0, 2?6, 2?3) kertovat, että toisessa erässä lammilaiset pelasivat kuin hurmiossa ja Steelers antoi apua.

? Pelikuri ja sitoutuminen omaan systeemiin katosi. Jos LaSBin tapaista joukkuetta vastaan ei pelata joukkueena, ei voi taistella voitosta, kiteytti arvatusti pettynyt Steelers-luotsi Jani Järvinen.

Järvinen voi lohduttautua sillä, että 11 otteluun tämä oli ensimmäinen tappio, mutta terävän avauserän jälkeen käännös oli dramaattinen. Steelersin nuori kaarti oli liekeissä ottelun alussa, kun Ville Lastikka (Julius Aaltonen) avasi maalinteon ja Teemu Metsälä jatkoi ylivoimalla Lastikan syötöstä.

Teemu Metsälä on vienyt Steelersin 2?0-johtoon ylivoimalla.

Teemu Metsälä on vienyt Steelersin 2?0-johtoon ylivoimalla.

Kun ottelun kakkostähtenä palkittu Lastikka (3+1) puolestaan iski erän toisen yv-maalin Metsälän (2+2) syötöstä, alkoi LaSBin urakka näyttää jo lähes kohtuuttomalta.

? Ensimmäisessä erässä meillä oli vähän bussijalat. Vaikkei tämä varsinaisesti mikään matkapeli ollutkaan, niin pelasimme alussa vähän jarru päällä, luonnehti LaSBin valmentaja Petri Kemppainen.

Paikallisottelujen historia kuitenkin on paitsi runsasmaalinen, myös ailahtelevaisuutta suosiva. Toiseen erään lammilaiset tulivat kuin käsijarru irti revittynä ja jalkajarrukin heikosti toimivana. Heikki Hätönen (Matti Korhonen) iski helppoa kotivoittoa toivoville luun kurkkuun runsaan minuutin pelin jälkeen ja LaSBin peräti neljästä Kainulaisen veljeksestä nuorin eli Justus Kainulainen (3+0) oli maalintekovuorossa vain 16  sekuntia myöhemmin.

Justus Kainulainen (73) pelasi nuoresta iästään huolimatta hätkähdyttävällä taidolla ja itseluottamuksella.

Justus Kainulainen (73) pelasi nuoresta iästään huolimatta hätkähdyttävällä taidolla ja itseluottamuksella.

Pari minuuttia tästä ja Hätönen iski ottelun jo tasoihin siirretyn rangaistuksen aikana. Metsälä kuittasi Steelersin vielä kerran johtoon, mutta LaSBin hurjastelua ei pysäyttänyt mikään; Juuso Kainulainen, Justus Kainulainen ja Hätönen veivät LaSBin kahden maalin karkumatkalle.

Steelersin aikalisän jälkeen isäntien hyökkäystapa suoraviivaistui enemmän pitkien pallojen suuntaan ja satoa ehdittiin korjata Markus Siprosen kavennusmaalin verran. Julius Aaltosen ottama 5+20 minuutin rangaistus erän lopulla oli sitten viimeinen niitti ottelulle.

Toisen erän lopun eli puolet vitosesta Steelers kesti hienosti, mutta päätöserän alussa Matti Korhonen iski ylivoimalla lukemiksi 5?7 ja Justus Kainulainen säkenöi lähes maagisella pyörähdysvedolla LaSBin kolmen maalin johtoon juuri rangaistuksen päätyttyä.

LaSBin Rasmus Kainulainen (0+3) pommittaa kohti Steelersin maalia.

LaSBin Rasmus Kainulainen (0+3) pommittaa kohti Steelersin maalia.

? Toinen erä oli meille todella musta erä, mutta toivuimme siitä ja vitosen jäähystä ja pelasimme vielä hyvän kolmannen erän, haki Jani Järvinen positiivista Steelersin pelaamisesta.

Lastikka toi illan kolmannella maalillaan Steelersin lukemiin 6?8, kun pelikellossa oli 54.05. Aki Syrjälän sen jälkeen tekemä vieraiden yhdeksäs maali osoittautui LaSBille tärkeäksi, sillä LaSB joutui loppuminuuteilla vielä kahden miehen alivoimalle.

Ottelua oli jäljellä enää 24 sekuntia, kun Tuomas Mikkola teki loppulukemat.

? Pystyimme pelaamaan tänään kaikilla kolmella kentällä hyvin, arvioi LaSB-valmentaja Kemppainen ottelun ratkaisevan tekijän.

Parin vähän nihkeämmän ottelun jälkeen maalihanojen avautuminen kärkiottelussa tietysti miellytti.

? Juttelimme viikolla pelaajien kanssa, ettei se niin vakavaa ole, vaikka pisteitä ei koko ajan tule ja yritimme saada pelaajia rentoutumaan. Pisteistähän nämä kaverit kuitenkin elävät, Kemppainen pyöritteli.

Steelers ja LaSB kohtaavat uudestaan jo torstaina, tällä kertaa Suomen cupissa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.