Keskiviikko 17.07.2024
Nimipäivät: Ossi, Ossian

Tuuli:
 

Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiö lakkautetaan

Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön hallitus on tehnyt yksimielisen päätöksen säätiön toiminnan lakkauttamisesta erillisenä taloushallinnollisena yksikkönä. Säätiön lakkauttamisen syy on taloudellisten edellytysten puuttuminen toiminnan jatkamiselle.

Säätiön mahdollistama, kansalaisille näkyvä kulttuuritoiminta on ollut kaupunkilaisten kannalta tärkeää, alueelle merkittävää ja valtakunnallisestikin näkyvää. Tämän vuoksi säätiön hallitus toivoo, että Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiön toteuttamaa toimintaa ja säveltäjämestarin arvokkaan kulttuuriperinnön vaalimistyötä voitaisiin jatkaa yhdessä suunniteltavalla tavalla Hämeenlinnan kaupunkikonsernin alla.

Sibelius-juhlavuoden jälkeen Hämeenlinnan kaupunki perusti työryhmän pohtimaan miten Hämeenlinnassa juhlavuoden jälkeen vaalitaan kaupungille erittäin arvokasta ja tärkeää Jean Sibeliuksen perintöä ja miten ylläpidetään ja yhdessä kehitetään Sibelius-brändiä.

Kaupunginhallituksen 9.1.2017 hyväksymässä kehitysehdotuksessa todettiin olennaiseksi organisoida toiminta uudelleen, tiivistää kaupungin Sibelius-toimijoiden yhteistyötä ja sopeutua kiristyvään taloustilanteeseen.

Kaupungin konsernirakennetta kokonaisuudessaan selvitetään parhaillaan osana uuden Hämeenlinnan valmistelua. Tavoitteena on kehittää kaupungin omistajaohjausta ja luoda konsernille pitkällä tähtäimellä optimaalisin rakenne.

Hämeenlinnan kaupunki on rahoittanut Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiön toimintaa sekä kaupunginhallituksen että elämänlaatulautakunnan budjeteista. Vuodeksi 2017 kaupunginhallitus on tehnyt säätiön kanssa palvelusopimuksen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.