Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Savolaislähtöiset muusikot konsertoivat Sibeliuksen syntymäkodin syysmatineassa

Emma Hartikainen (vas.) ja Tanja Niiranen esiintyvät Hämeenlinnassa ensi sunnuntaina. Kuva: Pekka Mehtonen.

Savolaislähtöiset muusikot, sopraano Emma Hartikainen ja pianisti Tanja Niiranen konsertoivat Sibeliuksen syntymäkodin syysmatineassa sunnuntaina lokakuun 30. päivänä kello 14.

Muusikot tapasivat ensimmäisen kerran jo opiskellessaan yhtä aikaa Kuopion yhteiskoulun musiikkilukiossa. Polut kohtasivat uudestaan Sibelius-Akatemiassa syksyllä 2020 ja yhteistyö liedmusiikin parissa alkoi. Emma Hartikainen on juuri valmistunut laulutaiteen kandidaatiksi Outi Kähkösen johdolla. Tanja Niiranen opiskelee pianokamarimusiikki ja lied -maisterikoulutuksessa. Hänen opettajanaan toimii Ilmo Ranta, joka on ohjannut myös duoa asiantuntevasti ja inspiroiden.

Duoa kiehtovat musiikin mahdollisuudet ilmentää ja käsitellä kaikkein vaikeimpiakin tunteita. Liedyhteistyössään Hartikainen ja Niiranen tavoittelevat syvällistä, vivahteikasta ja puhuttelevaa tarinankerrontaa. Esiintyjinä he ovat rohkeita ja vilpittömiä, sillä he uskovat sen olevan ainoa keino päästä todella vuorovaikutukseen yleisön kanssa.

Duolle on tärkeää nostaa esiin myös kaanonin ulkopuolelle jätettyjä säveltäjiä ja teoksia. Sibelius-Akatemian tukisäätiö on tukenut duon työskentelyä apurahalla, joka myönnettiin naissäveltäjien liedmusiikkia esittelevien konserttien järjestämiseen. Konsertit järjestettiin kesällä 2022.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.