Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Sairion remontoitu päiväkoti elää osana luontoa

Sairion päiväkoti. Kuva: Miika Kangasniemi.

Sairion 72-vuotias päiväkoti Aulangon metsän kupeessa on peruskorjattu ja uutta arkea lasten kanssa rakennetaan nyt ensimmäistä viikkoa.

– Olemme korjaukseen todella tyytyväisiä ja arvokas rakennus on saatu nyt ajanmukaiseen kuntoon, toteaa päiväkodinjohtaja Katri Aronen iloisena.

Päiväkotia remontoitiin puolentoista vuoden ajan ja taloon uusittiin sisärakenteita, uusia väliseiniä, ovia, vanhojen huoltoa, ja ylipäänsä tiloja jaoteltiin uudestaan. Ulkopuolella uusittiin vesikate ja ulkoverhoilu maalattiin. Historiallisesti merkittäväksi arvotettu päärakennus on entinen keuhkotautiparantola, ja sen on suunnitellut rakennusmestari Heikki Tiitola.

Sairion päiväkoti on suosittu ja tällä hetkellä se on 55 perheen lasten hoitopaikka.

– Meillä on pitkiä suhteita perheisiin ja monen perheen kaikki lapset ovat olleet koko varhaiskasvatusaikansa meidän talossamme. Täältä kulkee koulupolku Tuomelaan ja Tuomelan koulun esiopetusryhmämme käy meillä kahdesti viikossa pihamaamme kodalla ja pihapiirin tutuissa ympyröissä, kertoo Aronen.

Kun päiväkodissa oli avoimet ovet perheille tulla tutustumaan remontin jälkeen, tupa oli täynnä perheitä. Kaikki oli avointa ja vanhemmat tutustuivat lasten tilojen lisäksi mielellään myös yläkerrassa sijaitsevaan aikuisten tilaan eli henkilökunnan taukohuoneeseen ja johtajan tiloihin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.