Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Ryömi, konti on elämystilallinen kokonaisuus

Kuva: Kirsi Jaakkola, Lastenkulttuurikeskus Kruunupää.

Hämeenlinnan Taidemuseossa marraskuun 15. päivänä avautuva Ryömi, konti – Viesti vauvuudesta -näyttely on kontattava tilateos ja erityisesti vauvoille ja vauvaperheille suunnattu elämystilallinen kokonaisuus. Tilaan ryömitään tai kontataan vauvaoven kautta. Teoksen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Porissa sijaitsevan lastenkulttuurikeskus Kruunupään taiteilijat, joilla on pitkä kokemus taidetyöstä vauvojen kanssa.

Teokseen kuuluu seinälle projisoitu video sekä vauvaturvallinen, lattialle levittäytyvä veistosto, jonka päällä voi ryömiä ja kontata, katsoa videota tai pötkötellä ja kääntyillä. Videolla nähtävät vauvojen liikeradat ja kohtaamiset perustuvat alle 1-vuotiaiden vauvojen toimintaan Vauvojen värikylpy® -työpajassa. Vauvojen liikeradat toistuvat tyynymäisessä veistostossa, jossa on löydettävissä erilaisia materiaalin tuntuja, ääniä ja reittejä.

Hämeenlinnan taidemuseon punatiilisen Lohrmann-rakennuksen alakertaan on ilmainen sisäänpääsy Ryömi, konti -näyttelyn ajan. Näyttely on esillä 22.10.2023 asti. Näyttely sopii kaikenikäisille.

Näyttelyn taiteilijat ovat Kirsi Jaakkola, Annina Jansson, Sanna Pajunen-Kyynäräinen, Annukka Puuska, Päivi Setälä ja Veijo Setälä / Lastenkulttuurikeskus Kruunupää.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.