Maanantai 17.06.2024
Nimipäivät: Urho

Tuuli:
 

ARMOVUOSIKERÄYS: Poliisille yksityishenkilöiltä lähes 400 asetta Hämeessä

Hämeen poliisilaitos järjesti Armovuosikeräyksen Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen alueilla 3. – 9.10.2022. Tarvetta keräykselle oli, sillä keräyksen aikana keräyspartiot kävivät yhteensä 340 eri kohteessa ja saivat haltuunsa lähes 400 asetta.

Armovuosikeräys järjestettiin yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa. Keräyksen suorittivat poliisin ja Puolustusvoimien henkilökunnasta kootut keräyspartiot, jotka kiersivät seitsemän päivän aikana kaikissa poliisilaitoksen alueen 21 kunnassa.

Keräyspaikkoja oli yhteensä 340, joista 135 sijaitsi Kanta-Hämeen alueella ja 205 Päijät-Hämeen alueella. Ampuma-aseita saatiin poliisin haltuun Kanta-Hämeessä 169 ja Päijät-Hämeessä 224. Kiväärien ja haulikoiden lisäksi haltuun saatiin useita käsiaseita. Patruunoita kerättiin yhteensä noin 700 kilogrammaa.

Poliisi sai yhteensä 25 keräysilmoitusta siviiliräjähteistä ja ruudista. Lisäksi ilmoituksia tuli sotilasräjähteistä, joiden keräyksen hoiti Puolustusvoimien partio. Räjähteisiin liittyvillä tehtävillä keräyspartioille luovutettiin kymmenittäin erilaisia vaarallisia esineitä ja tarvikkeita.

Moni keräyskohteesta ilmoittanut luovutti poliisille tarpeettomaksi jääneitä luvallisia aseita. Ilmoittajat olivat kiitollisia siitä, että poliisi tuli noutamaan kerättävät aseet, koska asia olisi muutoin saattanut jäädä hoitamatta.

Armovuosikeräyksen aikana oli mahdollista ilman seuraamuksia luovuttaa poliisille muun muassa kuolinpesän aseita, luvattomia aseita ja aseen osia, erityisen vaarallisia ammuksia, sotilasräjähteitä ja ilotulitteita sekä tarpeettomiksi käyneitä luvallisia aseita, aseen osia ja patruunoita.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.