Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Ritva Oksanen aloittaa kiertueen taas kotipesältään Hämeenlinnasta

Pedro Hietasen ja Ritva Oksasen saumaton yhteistyö on sujunut jo 16 vuotta.

Pedro Hietasen ja Ritva Oksasen saumaton yhteistyö on sujunut jo 16 vuotta.

Vuosien mittaan Hämeenlinnan teatterista on tullut Ritva Oksaselle kuin kotipesä, josta hän on sitten suunnannut kiertueilleen ympäri maata. Nyt on vuorossa ?Älä jätä sinua yksin?, joka tosin sai kantaesityksensä syyskuussa Vantaalla, mutta varsinaisesti lähtee täältä muille näyttämöille. Tuttuna ja turvallisena kapellimestarina säestää Pedro Hietanen, kuten on jo kuudentoista vuoden ajan tehnyt.

Puolitoista vuotta sitten suunnitellun uutukaisen teema kirkastui, kun näyttelijätär luki Eva Klemanin runon.

? Siitä se lähti! Pureuduin runoarkistooni ja Pedron kanssa kävimme läpi sopivia lauluja. Viime kesän alussa meillä oli raakakopio, joka lähti Matti Kuikkaniemelle pohdittavaksi. Hän löysi valituista punaisen langan, jossa lähdetään liikkeelle nuoruudesta, rakkaudesta, yksinäisyydestä, läheisyydestä ja niin monista elämän asioista, luettelee Oksanen.

Hän sanoo löytäneensä hienoja tekstejä ja uskoo yleisön pitävän niistä. Miksei pitäisi, sillä yleensä salit ovat olleet täysiä Oksasen ja Hietasen produktioissa.

? Tällä esityksellä saatamme kiertää ympäri maata 2?3 vuotta ja sitten taas ryhtyä miettimään jotain uutta. Menemme yleisön ehdoilla, pienissä teattereissa, lähellä katsojaa. Ihmiset tulevat esityksen jälkeen juttelemaan ja ovat välittömiä. Ja mukana saa halutessaan myös laulaa, lupaa Oksanen.

Mielessä taiteilijalla on vielä tehdä levy niistä illoista, joissa hän on laulanut. Sopimuksia ei ole vielä tehty. Ritva Oksanen ei enää tee muuta kuin omia produktioita. Pedro Hietanen keikkailee edelleen myös M.A. Nummisen kanssa.

?Älä jätä sinua yksin? nähdään Hämeenlinnan teatterin Verstaalla 18. ja 19.11. sekä 2. ja 3.12. ja muutaman kerran keväällä.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.