Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

Rinkelinkadun nuorisoasunnot tulevat tarpeeseen

Hämeenlinnan Maijantie 8:aan on rakenteilla 39 nuorisoasuntoa. Korkotukikohteeseen tulee pääosin yksiöitä ja muutama kaksio. Kerrostalo sijaitsee keskeisellä paikalla, hyvien julkisten liikenneyhteyksien päässä ja lähellä palveluja.

Pullerinmäkeen on valmistumassa uusi Rinkelinkadun nuorisoasuntokohde. Taloon valmistuu 39 pientä asuntoa ensi keväänä.

? Hämeenlinnan keskustan tuntumaan valmistuvat Maijantie 8:n nuorisoasunnot ovat hyvä osoitus kohtuuhintaisista asunnoista. Asunnot ovat kompaktin kokoisia ja sijainti mahdollistaa hyvät joukkoliikenneyhteydet, sanoo toiminnanjohtaja Aki Granlund Hämeenlinnan Seudun Nuorisoasunnoista.

Talon julkisivussa käytetään raikasta värimaailmaa ja luhtikäytävissä profiililasia. Asukkaiden yhteiskäytössä on muun muassa talosauna, maksuton pesutupa ja kuivaushuone, asukastila sekä pihassa grillikatos. Talon suunnittelussa on otettu nuorten tarpeet huomioon. Tavoitteena oli suunnitella toimivia pienehköjä asuntoja, jotka vastaavat asukkaiden elämäntyyleihin.

? Uudet nuorisoasunnot tulevat tarpeeseen. Tänä vuonna olemme voineet tarjota asunnon 11 prosentille hakijoista ja käyttöaste on sata prosenttia, kertoo Aki Granlund.

Hankkeen pääsuunnittelija on Lasse Lehtinen, Arkkitehtuuri Oy Lehtinen Miettunen, ja pääurakoitsija NCC Rakennus Oy. Rakennuttajana toimii Hämeen Kiinteistö- ja Nuorisopalvelut Oy, joka on Hämeenlinnan Seudun Nuorisoasunnot ry:n omistama yleishyödyllinen yhtiö. Hanke valmistuu keväällä 2015. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.