Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

ReskaRaflat: Turengin Aseman kello käy nyt ruoka-ajassa

Keittiömestari Auvo Pyykkönen tutustuttaa ensiksi työmaahansa. Turengin asemarakennuksen ensimmäisen luokan odotussalissa tarjoiltiin 1800-luvun lopulla herrasväelle punssia. Nyt siellä valmistetaan lähi- ja villiruokaa.

Turengin Asema sai uuden elämän, kun Mikko Sampo entisöi sen puolisonsa Marja-Liisa Jäntin kanssa ravintolaksi ja kokoustilaksi.

Vuosi vuodelta paikka löydetään paremmin. Vierailun voi tehdä vaikkapa junalla, mikä on ihan hauska tapa poiketa naapurissa.

-Junakyyti kestää Hämeenlinnasta 8 minuuttia ja lippu maksaa vajaat kolme euroa. Lähtö on klo 16.15 tai 18.15 ja takaisin pääsee 18.30 tai 20.30, Auvo Pyykkönen lasettelee aikataulut kuin asemapäällikkö konsanaan.

Turengin Asema käy nyt keittiöajassa päällikkönään Auvo Pyykkönen.

Turengin Asema käy nyt keittiöajassa päällikkönään Auvo Pyykkönen.

Parin tunnin aikana ehtii kiireettömästi nauttia vaikkapa kolmen ruokalajin aterian. Ravintola on auki nykyisin tiistaista lauantaihin ?muina aikoina ryhmille tilauksesta.

-Lähiruokaa, sesonkituotteita, villiä ruokaa, millä tarkoitetaan järvikaloja, riistaa ja metsän yrttejä

-Jälkkäriykkönen on ollut mesiangervobrulee. Sienikeittoon saa kivan säväyksen, kun se tehdään pakuriliemeen. Nämä kaikki on itse hankittu ja käsitelty.

Auvo Pyykkönen sanoo villiruuan käsittelytaitonsa kehittyneen sitä mukaan, kun talon emäntä on kantanut niitä keittiöön.

-Horsmia, voikukkia, maariaheiniä, kuusenkerkkiä. On niissä ollut haastettakin, kun on pitänyt tutkia ja opetella, miten ne pystyy parhaiten hyödyntämään.

-On se vaan sitten aika nannaa, kun tarjoilemme esimerkiksi hirveä kuusenkerkkäsiirapin ja puolukan kera.

 

Ilkka Peltoniemi 

Tarvitseeko palvelunne lisää näkyvyyttä? Siihen auttaa Reska.fi-julkaisujen sisältömarkkinointi. Ota yhteys: toimitus@reska.fi. 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.