Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

RAVINTOLAT: Popino laittoi kesän aikana sisustuksensa uusiksi

Popinossa salaatit siirtyivät salin takaosasta etuosaan. Tilaa järjestelylle saatiin, kun sali muutettiin yksikäytäväiseksi, Petri Lindholm kertoo.

Ravintola Popinon sali on saanut kesän aikana uuden ilmeen. Vaikka täksi kesäksi kaavailtu iso ilmastointi-, sähkö- ja pintaremontti kiinteistönomistajan pyynnöstä lykättiin ensi kesään, ei Petri Lindholm kumppaneineen malttanut pitää uusien piirustusten mukaan tilattuja kalusteita jemmassa.

Lähituotanto jyllää tälläkin alalla.

? Paikallinen metallimies on tehnyt pöytien rungot ja oma puuseppämme kannet. Salista haluttiin tehdä avoimempi, ja tämä järjestys tulee pysymään ensi vuoden remontin jälkeenkin, kertoo Lindholm.

Sali muuttui yksikäytäväiseksi ja ravintolasalin etuosan lisääntynyt tila hyödynnettiin siirtämällä salaattipiste salin takaosasta sinne. Muutokset tehtiin kesäkuussa, kun ravintola oli kolme viikkoa suljettuna.

? Avasimme ennen Guns N´Rosesin keikkaa ja sen jälkeen tällä puolella on ollut todella kiivasta, Lindholm kiittelee.

Salissa myös laatoitettiin pilareita ja iso muutos tehtiin keittiössä, jossa kuiva-ainevarasto muunnettiin jauhonkäsittely- eli pizzapohjantekohuoneeksi.

? Tilauksissa suhde on se, että myymme kolmasosan pizzoja ja kaksi kolmasosaa cartea. Pizzoissa on myös osattava varautua myyntipiikkeihin, tietää Lindholm.

Koulujen alkaminen on vähentänyt kotimaisia perhematkailijoita, mutta Lindholmin mukaan ulkomaalaisia matkailijoita on löytänyt ravintolaan hyvin niin lounas- kuin ilta-aikaankin.

? Myös työpaikkojen lounasasiakkaat palaavat näihin aikoihin.

Ulkoravintola Street Food and Moren Popino sulkee tänä kesänä viikkoa alun perin aikomaansa aiemmin. Ravintolan oli määrä olla avoinna elokuun loppuun asti, mutta muun muassa kesätyöntekijöiden koulujen alku on muuttanut suunnitelmia.

? Street Food on löytänyt vakioasiakaskuntansa ja kun ilmat ovat hyvät, ravintola vetää hyvin väkeä. Lyhyt ja vaihtelevahan Suomen kesä on, Lindholm sanoo ja arvioi päättyvän kesän sujuneen suunnilleen samoin kuin kaksi edellistä.

Ensi vuonna Popino täyttää 30 vuotta ja juhlavuotta siis ainakin säestää iso remontti sisäravintolassa. Street Food and Moren kolmen vuoden toimilupa päättyi ja uuteen lupaan ravintolalle haetaan enemmän katettua tilaa sekä omat wc-tilat.

? Jatko on siis vielä kysymysmerkki, vaikka ulkoravintola on lyönyt läpi hyvin. Jos nykyiselle paikalle ei ole mahdollista tehdä haluamiamme uudistuksia, niin ravintola voi mahdollisesti siirtyä uudelle paikalle, Lindholm sanoo.

? Olen etsinyt ulkoravintolalle myös rannan lähellä sijaitsevaa paikkaa, mutta sellaista ei tunnu löytyvän, hän jatkaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.