Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

RAVINTOLAKATU: Heinäkuun lopulla tapahtuu joka paikassa

Tapahtumia joka paikassa Raatihuoneenkadulla alkaen päivästä ja päättyen jonnekin pikkutunneille. Mukana toivottavasti kaikki alueen ravintolat ja mahdollisesti muuta ohjelmaa torilla. Kaupungin kesävieraille jotain, josta jää hyvä muisto ja kipinä tulla uudelleenkin Hämeenlinnaan.

Siinä puitteet Ravintolakaduksi itsensä nimenneiden 16 Reskan ? tai Raatihuoneenkadun ? ravintolan lauantaina heinäkuun 30. päivänä järjestämälle yhteistapahtumalle.

? Tämä on entisen Reska-festarin tilalla järjestettävä, koko Raatihuoneenkadun kesäfestari, linjaa Noora Vennamo.

Ravintolakatu pitää kesäfestarin, kertoivat Nooran Viinibaarin Noora Vennamo, Resta Investin Outi Mertamo, Tawastia Groupin Karoliina Mäki-Kuutti, Popinon Riina Arvola, UP:n Anna Kaunonen ja Birgerin Mika Partanen.

Ravintolakatu pitää kesäfestarin ja Reska-festari kuopataan, kertoivat Nooran Viinibaarin Noora Vennamo, Resta Investin Outi Mertamo, Tawastia Groupin Karoliina Mäki-Kuutti, Popinon Riina Arvola, UP:n Anna Kaunonen ja Birgerin Mika Partanen.

Pääasiallisena muutoksena vanhaan on, että jokainen rafla järjestää nyt ohjelmaa omissa tiloissaan eikä kävelykadulle tule esiintymislavaa. Jokaisella paikalla on tapahtumien ja tarjonnan suunnittelu omissa käsissä.

? Viinibaariin tulee todennäköisesti pianisti ja ruokaa tarjolle, Noora Vennamo kaavailee.

Reska-festarintyyppisen, yhden ohjelmalavan meiningin pois jättämiselle löytyy ymmärrettävä syynsä.

? Reska-festareilla kaikki ihmiset pakkautuivat yhteen paikkaan, nyt kaikki ravintolat pääsevät hyötymään paremmin ja asiakkaat saavat palvelua nopeammin, sanoo muun muassa Fresnoa ja Wanhaa Pankkia ylläpitävän Resta Investin Outi Mertamo.

Mertamo kertoo, että torillekin yritetään saada samaksi päiväksi jotain ohjelmaa.

Tawastia Groupin Karoliina Mäki-Kuutti suunnittelee Skogsteriin tapahtumapäiväksi teemabileitä.

? Luultavasti kesään liittyvät teemabileet. Heinäkuun lopussa on lomakausi ja toivomme, että festareille löytäisi myös kaupungissa olevia ulkopaikkakuntalaisia, hän sanoo.

Popinon Riina Arvola sanoo, että ravintola listaa festareille ruokasuosituksia ja katukeittiö Street Food & More’en tulee mahdollisesti esiintyjä.

Ravintolakatu-yhteistyö otti starttinsa talvella jolloin Raatihuoneenkadun menomestoissa oli After Ski -bailut. Jälkitunnelmat avauksesta menevät selkeästi plussan puolelle.

? Yllätti, kuinka hyvällä fiiliksellä ihmiset silloin olivat liikkeellä ja kehuivat sitä, että teemme yhdessä asioita, kertoo Noora Vennamo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.