Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

POTILASTURVALLISUUS: Kanta-Hämeen potilastietojärjestelmät yhdistyvät

Kanta-Hämeessä yhdistetään alueen viisi Effica-potilastietojärjestelmää yhdeksi kokonaisuudeksi. Käytännössä se tarkoittaa, että henkilön tiedot ovat käytettävissä siellä, missä häntä hoidetaan.

Yhteisen potilastietojärjestelmän on määrä nopeuttaa ja sujuvoittaa hoitoprosesseja sekä parantaa potilasturvallisuutta tiedon saatavuuden ja käytettävyyden parantuessa.

Yhdistymisen ensimmäisessä vaiheessa mukana ovat Kanta-Hämeen keskussairaala, Hämeenlinna, Hattula, Janakkala, Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi. Kaikista organisaatioista mukana ovat terveydenhuollon, kotihoidon, palveluasuminen ja pitkäaikaishoidon tiedot. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä ei ole mukana vielä ensimmäisessä vaiheessa.

Yhteiseen potilastietojärjestelmään siirtyminen toteutetaan kolmen käyttökatkon aikana vaiheittain tammikuussa 2017. Käyttökatkot edellyttävät poikkeustoimenpiteitä sekä hidastavat päivystyksen ja vastaanottojen toimintaa, joten asiakkaiden on syytä varautua normaalia pidempään käyntiin.

Myöskään sähköiset palvelukanavat eivät ole käyttökatkojen aikaan käytössä. Potilailta toivotaan myös lääkelistojensa päivittämistä ja lainsäädännön edellyttämiä suostumuksia OmaKanta-palvelussa, jotta potilastiedot olisivat käytettävissä myös laajemmin Suomessa.

(Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.