Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

POPINO: Perheravintola putsasi pöydän ravintolakisassa

Reska.fi-lehden lukijat äänestivät Popinon uudelleen Hämeenlinnan parhaaksi ruokaravintolaksi. Popino arvioitiin myös kaupungin parhaaksi lounaspaikaksi. Popinon pitsa sai sekin eniten ääniä.

Sijoituksensa uusivat Paras ravintola -kategoriassa myös viime vuoden kakkonen Hällä ja kolmonen Piparkakkutalo. Hällä otti hopeasijan myös Paras lounas -kategoriassa. Huikean nousun mitalikolmikkoon lounassarjassa teki kauppakeskus Goodmanin kupeessa toimiva thairavintola Sabai Sabai.

Popinon väkeä lounasajan jälkeen: Mihail Rannikko (vas.), Tiina Klemelä, Päivi Sääskilahti, Hanna ja Lilyan (sylissä) sekä Petri Lindholm, Juha Toivonen, Jaana Salovaara (edessä) ja Jarkko Toivonen.

Popinon väkeä lounasajan jälkeen: Mihail Rannikko (vas.), Tiina Klemelä, Päivi Sääskilahti, Hanna ja Lilyan (sylissä) sekä Petri Lindholm, Juha Toivonen, Jaana Salovaara (edessä) ja Jarkko Toivonen.

Viihtyisimmäksi iltaravintolaksi nousi vuosi sitten avattu Skogster niukasti ennen Birgeriä, joka oli kakkossijallaan silti edelleen kaupungin suosituin pub. Parhaaksi kahvilaksi äänestettiin uudelleen Cafe Kukko. Kakkosena oli Cafe Laurell ja kolmosena Cafe il Mondo.

Popinon ravintoloitsijat Petri ja Hanna Lindholm ja Tiina Klemelä ottivat voiton hienona joululahjana asiakkailta.

? Kiitos sitoutuneelle henkilökunnalle ja uskollisille asiakkaillemme, joita on jo kolmessa polvessa, 28 vuotta sitten ravintolaa perustamassa ollut Tiina Klemelä iloitsee.

Petri Lindholm arvostaa lounassarjan voiton erityisen korkealle, sillä keittiöpäällikkönä hänen oli pari vuotta sitten linjattava lounastuotetta uudelleen.

Tuolloin lounaslistaa supistettiin mutta laatua nostettiin. Kisaa ei haluttu käydä hinnalla.

? Se oli kova päätös, mutta osoitti, että suunta on ollut oikea. Haluamme tehdä ruokaa hyvistä raaka-aineista ja tarjoilla lounaankin pöytiin.

Popinon pitsat ovat Hämeenlinnassa käsite. Kaikki tehdään alusta saakka käsin pitsapohjia ja pitsalle olennaisen tomaattikastikkeen maustamista myöten. Viimeksi kuluneet 16,5 vuotta pitsakokkina työskennellyt Päivi Sääskilahti pyöräyttää hyvinä päivinä yli 200 pitsaa päivässä.

Mikä on pitsakokin suosikkipitsa?

? Se ei ole listalla, mutta se on hedelmäinen, siinä on tonnikalaa, pepperonia ja tulisuutta.

Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.