Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Pillipäivät kokoaa yhteen puhallinsoittimista kiinnostuneet

Lauantaina 17.8. Pillipäivillä konsertoiva Wind on Wind on ryhmä, joka tutkii ja esittää musiikkia kansanomaisilla puhaltimilla. Sen sovitusten alkuituina on ollut rahisevia arkistoäänitteitä, vanhoja nuotinnoksia ja erilaisten puhaltimien yksilöllisiä sointeja. Lopputuloksessa soivat seesteiset hetket ja metsäiset biitit. Wind on Windin muodostavat Kristiina Ilmonen, Mimmi Laaksonen, Leena Laitinen ja Kirsi Ojala. Kuva: Heidi Jakkula.

Kaksipäiväinen Pillipäivät 17.?18.8. kokoaa yhteen kansanomaisista puhallinsoittimista kiinnostuneita: harrastajia ja ammattilaisia, muusikoita, tutkijoita, soitinrakentajia ja muuten vain kiinnostuneita.

Tänä vuonna teemana on edesmennyt lammilainen Pentti Mäkelä ja hänen työnsä puhaltimien parissa.

Viikonlopun aikana tarjolla on luentoja, työpajoja, soitinnäyttely ja konsertteja. Tapahtuma on maksuton ja myös sen konsertteihin on vapaa pääsy. Lauantain 17.8. tapahtumapaikka on Hämeenlinnassa Vanajaveden opiston auditoriossa alkaen kello 10 ja sunnuntaina Turvantalolla Lammilla alkaen kello 12.30.

Tapahtumaan toivotaan ilmoittautumisia kirsikka.ojala(a) gmail.com, jotta järjestäjät voivat varautua sopivalla määrällä kahvia ja teetä sekä suunnitella työpajat mahdollisimman tarkoituksenmukaisiksi.

Pillipäivät järjestää työryhmä, joka on saanut tukea Taiteen edistämiskeskukselta ja Hämeenlinnan kaupungilta. Yhteistyökumppaneina toimivat Vanajaveden Opisto, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, kansanmusiikin koulutus ja Wetterhoffin talo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.