Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Pikkutorin Portti avataan ensi lauantaina yleisölle

Hämeenlinnan keskustaan vanhan kirjastotalon ja kauppakeskus Goodmanin kainaloon noussut idyllinen kortteli Pikkutorin Portti esitellään lauantaina kaikille kiinnostuneille.

Turuntien alun peruskorjatut arvorakennukset ja niiden yhteyteen tehty kaksikerroksinen uudisrakennus käsittävät 27 vuokra-asuntoa. Asunnot ovat 25-55 neliömetrin yksiöitä tai kaksioita ja vain vuokrattavissa Hämeenlinnan Asunnot Oy:n kautta.

Kesäkuussa valmistuva kohde on vapaarahoitteinen eikä asuntojen vuokrauksessa sovelleta tulorajoja. Neliövuokraksi ilmoitetaan 18,50 euroa/kk. Yhtiöllä on lämmin autohalli, johon mahtuu 8 autoa 50 euron kuukausivuokraa vastaan.

Uudisrakennus (oikealla) täydentää Pikkutorin portin omaksi pikkukorttelikseen. Asunnot ovat joko yksiöitä tai kaksioita.

Asuinkorttelin nimi Pikkutorin Portti juontaa nimensä paikan historiasta. Pikkutori oli paikka, mihin jätettiin hevoset kaupungissa asioidessa. Eläinmarkkinoitakin siellä pidettiin.

Saneeratut rakennukset ovat toimineet milloin asuntoina, milloin liike- ja toimistotiloina. Turuntien suuntainen rakennus liittyy myös Irwiniin, sillä paikassa sijaitsi Monttu-niminen kahvila, mistä kerrotaan kappaleessa Punaportin Blues.

Rakennukset saneerasi Hämeenlinnan Saneeraus- ja Rakennuspalvelu. Suunnittelusta vastaa Ajan Arkkitehdit Oy.

Lisää asunnoista osoitteessa www.pikkutorinportti.fi

Avoimien ovien päivä Pikkutorin Portissa Turuntie 1:sää lauantaina 13.5. klo 10-12.

(Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.