Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Pianisti Ossi Tanner on Hauhon Musiikkijuhlien nuori taiteilija

Virtuosi di Kuhmo on tuttu vieras Hauhon Musiikkijuhlilla. Kuva Hattulan kirkosta.

Hauhon musiikkijuhlat luottaa tulevan kesän ohjelmasuunnittelussaan hyväksi havaittuun reseptiin; kiinnostavia teoksia, historiallisia konserttipaikkoja ja korkeatasoisia esiintyjiä ? mukaan lukien nuoria lahjakkuuksia.

Festivaalin viisitoistavuotisen historian aikana ei tapana ole ollut alleviivata mitään erityisiä vuosittain vaihtuvia teemoja, vaikka sellaisia ohjelmasta tarkemmin etsien saattaakin löytyä.

Sellisti Mikko Ivars on toinen Hauhon Musiikkijuhlien perustajista. Kuva: Heikki Tuuli.

Maamme juhlavuoden kunniaksi kuullaan kesällä toki paljon suomalaistakin musiikkia.

Perinteisintä kotimaista sävelkieltä on tarjolla tiistaina 4.7. Rengon kirkossa Ylioppilaskunnan laulajien tuplakvartetin konsertissa kun säveltäjänimiä ovat muun muassa Sibelius, Kuula, Madetoja ja Palmgren.

YL on halunnut herättää perinteisen ylioppilaiden kesäkuoroperinteen jälleen henkiin hyvän tarkoituksen puolesta: Tämän konsertin esiintyjäpalkkio suunnataan kuoron keräykseen, joka tähtää luonnonsuojelualueeksi muutettavan maa-alueen hankkimiseen. Myös Hauhon musiikkijuhlat lahjoittaa tähän keräyksen osan konsertin mahdollisesta tuotosta.

Hyvinkin uutta, mutta vanhaan perinteeseen nojaavaa suomalaista musiikkia kuullaan Hauhon musiikkijuhlien uudessa konserttipaikassa, Lammin Turvantalossa keskiviikkona 5.7.

Pianisti Seppo Kantonen on vastikään säveltänyt sarjan myöhäiskeskiaikaisiin teemoihin perustuvia fantasioita. Näitä teemoja on Suomessakin kuultu kautta aikain, sillä ne esiintyvät Piae Cantiones -laulukirjassa.

Kahden maamme jazz-huipun ? Seppo Kantosen ja kitaristi Teemu Viinikaisen kanssa esiintyy Helsingin kaupunginorkesterin jousikvartetti, joka muodostuu perinteikkään Filharmoonisen viihdejousikon jäsenistä.

Hauhon musiikkijuhlat on viime vuosina alkanut houkutella konsertteihin musiikinystäviä myös Kanta-Hämeen ulkopuolelta. Yhtenä syynä tähän ovat ohjelmissa vuosittain esiintyvät teosharvinaisuudet.

Yksi tällainen on kuultavana torstaina 6.7. kun Virtuosi di Kuhmo esittää 1900-alkupuolella vaikuttaneen Egon Kornauthin jousiseksteton, sekä sekstettosovituksen W.A. Mozartin Sinfonia Concertantesta. Toinen harvoin konserttiohjelmissa esiintyvä teos on perjantaina päivällä kuultava ranskalaisen Jean Cras´n jousitrio vuodelta 1926.

Ossi Tanner on Musiikkijuhlien vuoden nuori taiteilija.

Hauhon musiikkijuhlat on valinnut jo useana vuonna ?Nuoren Taiteilijan? jonka uraa pyrkii edistämään yhteistyössä Oma Säästöpankin kanssa.

Vuonna 2017 Hauholla esiintyy kahtena päivänä juuri Tampereen pianokilpailun voittanut Ossi Tanner. Torstaina Hahkialan Kartanossa hän pitää perinteisen sooloresitaalin ja perjantaina Hauhon kirkossa pianovirtuoosin seuraan liittyvät Emma Vähälä, Anna-Leena Haikola, Olli Kilpiö ja Tuomas Lehto Johannes Brahmsin pianokvintettoa tulkitsemaan.

Hauhon musiikkijuhlien kotipaikassa Hahkialan Kartanossa kuullaan päiväkonsertteja keskiviikosta perjantaihin.

Lauantai-iltana 8.7. Hahkialan Makasiiniklubille saapuu kitaravirtuoosi ja uskomattoman monialainen muusikko Marzi Nyman ystävineen. Makasiiniklubin tunnelmassa liikutaan Marzin tuntien musiikkilajista toiseen, eikä vauhtia tule varmasti puuttumaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.