Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Peruskorjauksen jälkeen liitoon: Uusitun Hämeenlinnan uimahallin kävijätavoite ylittymässä roimasti

Hämeenlinnan Liikuntahallien internetsivuilla ja Hämeenlinnan uimahallilla on mahdollisuus vastata uimahallia koskevaan kyselyyn. Hallintopäällikkö Markus Rantsi kannustaa ehdottamaan uimahalliin esimerkiksi erilaisia tapahtumia.

Hämeenlinnan uimahalli avautui peruskorjauksensa jälkeen tasan vuosi sitten 4.12.2017. Uimahallin kävijämäärät ovat kasvaneet noin 17 prosenttia. Uusiutuvan energian käyttö on Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n mukaan vähentänyt merkittävästi lämmityskustannuksia.

Peruskorjauksen jälkeiselle vuodelle asetettiin etukäteen kova kävijämäärän kymmenen prosentin kasvutavoite. Tavoite on ylittynyt reilusti ja kävijämäärä on kasvanut noin 17 prosenttia peruskorjausta edeltäneeseen vuoteen 2015 verrattuna.

? Asiakkaamme ovat ottaneet uudistetun uimahallin hyvin vastaan. Runsas kävijämäärä kertoo uimahallin merkityksestä kuntalaisten liikuntapaikkana. Olemme saaneet positiivista palautetta uudistuneista pesu- ja allastiloista sekä uimahallin teemapäivistä, kertoo toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä.

Alkuvuodesta haasteita aiheuttivat muun muassa kosteiden tilojen liukkaus ja sähköinen portti-kaappijärjestelmä. Ongelmiin on haettu aktiivisesti ratkaisuita ja ne on saatu hallintaan, Pöyhiä jatkaa.

Hämeenlinnan uimahallin peruskorjauksen yhteydessä tehtiin merkittäviä muutoksia kiinteistön lämmitysjärjestelmään. Kaukolämmön rinnalla lämmitykseen käytetään nyt myös maalämpöä ja aurinkolämpökeräimiä.

Lämmityksen hybridijärjestelmä on vähentänyt kaukolämmön tarvetta lähes 40 prosenttia. Lisäksi kesäaikana aurinkokeräimien tuottama ylimääräinen lämpö on myyty takaisin
kaukolämpöyhtiölle.

Hämeenlinnan uimahallin peruskorjauksen yhteydessä uudistettiin myös uimahallin palvelukonseptia. Uimahallissa on järjestetty erilaisia tapahtuma- ja teemapäiviä, joita jatketaan myös ensi vuonna.

Hämeenlinnan Liikuntahallien internetsivuilla ja Hämeenlinnan uimahallilla on mahdollisuus vastata uimahallia koskevaan kyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään toiminnan kehittämisessä ja uusia tapahtumia suunniteltaessa.

? Avoimissa kysymyksissä voi päästää mielikuvituksen valloilleen ja ehdottaa rohkeastikin muun muassa erilaisia teemapäiviä. Katsomme sitten olisiko niitä mahdollista toteuttaa, naurahtaa hallintopäällikkö Markus Rantsi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.