Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Peräkonttikirppiksellä alulle leikkipaikkakeräys: Tavoitteena puuhapaikka lapsille

Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistys järjestää kaiken kansan peräkonttikirppiksen Hämeenlinnan kauppatorilla lauantaina 29. elokuuta. Peräkonttikirppis on osa kansallista Siivouspäivää, josta on muotoutunut kierrätyksen, vanhojen tavaroiden ystävien ja kaupunkikulttuurin uusi juhlapäivä.

Peräkonttikirppispäivänä kauppatori ruudutetaan henkilö- ja pakettiautoille sekä peräkärryille, joista myynti tapahtuu. Omat alueensa on polkupyörällä tai myyntipöydällään saapuville. Kirppispaikat ovat maksullisia, mutta tuotto menee hyvään tarkoitukseen.

? Ajatuksenamme on eri yhteistyökumppanien kanssa saada aivan Hämeenlinnan keskustaan uusi, urbaani lasten touhupaikka, jonka ääressä vanhemmatkin viihtyvät, kertoo keskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier.

Peräkonttikirppiksen ja uutta touhupaikkaa varten käynnistettävän keräyksen tavoitteena on elävöittää kaupunkikeskustaa myös lasten ehdoilla.Kuva:  Juha Reinikainen

Peräkonttikirppiksen ja uutta touhupaikkaa varten käynnistettävän keräyksen tavoitteena on elävöittää kaupunkikeskustaa myös lasten ehdoilla.Kuva: Juha Reinikainen

Peräkonttikirppiksen yhteydessä on myös 3?10-vuotiaille lapsille oma kirppisalue, jossa lapset voivat vaikkapa vaihdella keskenään leluja ja harrastevälineitä.

Järjestäjät toivovat, että myös yhdistykset ja seurat  osallistuvat Peräkonttikirppikseen.  Peräkonttikirppiksen ohjelmaa ja aikatauluja päivitetään Reska.fi-verkkolehdessä ja Siivouspäivä.com -sivustolla.

Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.