Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

PARKKI Business Park lupaa täyttää Optellin ja tuoda yritystoimijat Reskalle

Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala kertoi, että Parkista on määrä tulla prosessi eikä projekti.

PARKKI Business Parkin nimen alla toimiva konsepti lupaa yhdistää Hämeenlinnan yrityskentän toimijat Reskalle. Nykyisin vajaakäytöllä olevan Kauppakeskus Optellin tilat ja myös osan nykyisestä Etelä-Hämeen Osuuspankin (EHOP) toimitilasta on EHOPilta vuokrannut Linnan Kehitys Oy.

Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Kari Saarinen sanoo, että kumppanuushenkeen sopii myös se, ettei myöskään Hattulan tai Janakkalan yrittäjiä käännytetä Parkista pois.

? Elinvoimaisuus on tärkeässä osassa Hämeenlinnan uudessa, vuoden 2017 puolivälissä hyväksytyssä strategiassa ja siihen pyritään yhdessä yritysten ja oppilaitosten kanssa, linjaa kaupunginjohtaja Timo Kenakkala.

Niin sanottujen kovien vetovoimatekijöiden lisäksi kaupunkiin tarvitaan Kenakkalan mukaan myös “pöhinää”, eli pehmeitä vetovoimatekijöitä. Business Park on kaupunginjohtajan mielestä juuri tällainen tekijä ja samalla kaupungin mainetta kohottava tekijä.

? Tämä ei ole projekti vaan prosessi joka sopii kumppanuushengen ideaan hyvin.

Kyseessä ei ole ainoastaan nykyaikainen toimitilakokonaisuus vaan uusi tapa toimia saman katon alla. Ainutlaatuiseksi Suomen mittakaavassa Parkin tekee se, että mukaan on lähdössä sekä julkisen että yksityisen sektorin toimijoita.

? Parkki tukee erinomaisesti ajatusta mahdollistavasta kaupungista, joka luo alustoja yrittäjyydelle. Parkissa ideat, tekijät ja palvelut kohtaavat ja tuovat vilskettä kaupungin keskustaan. Parkki toimii kaupunkikehityshankkeiden ja kaupungin viestinnän näyteikkunana, visioi Hämeenlinnan kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelä.

Strategiajohtaja Markku Rimpelä luonnehtii onnistumiseksi sitä, kun asiakkaat onnistuvat.

? Konsepti on tarkoitus rakentaa toimijoiden kanssa yhdessä ja avoimesti. Ensimmäinen toimintavuosi näyttää, millaiseksi toiminta muodostuu, sanoo kaupungin elinkeinoyhtiö Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Kari Saarinen.

Linnan Kehityksen yritys- ja yhteysmanageri Marko Ahtiainen korostaa Business Parkin ihmislähtöisyyttä.

? Uskomme, että tämä on ihmisten kaupunki. Haluamme jopa häivyttää toimijoiden rajoja, tärkeintä on asiakas, hehkuttaa Ahtiainen.

Marko Ahtiainen muistuttaa, että Business Park on mahdollisuus myös rahoittajille, jotka voivat tavata kasvuhakuisia yrityksiä.

Hän arvioi, että ensimmäiset ihmiset siirtyvät työskentelemään Parkkiin jo tammikuussa 2020 ja viralliset avajaiset pidetään maaliskuussa 2020. Parkkiin tulevat työpaikat ja palvelujen käyttäjät myös tuovat keskustaan säännöllisesti useita satoja ihmisiä enemmän kuin nykyisin.

? Isommassa kuvassa tämä on osa suurta työllisyyden hoidon edistämistä. Tämä mahdollistaa myös uusien yritysten tulon Hämeenlinnaan, painottaa Ahtiainen.

Niin sanottuun coworking-konseptiin pyritään saamaan mukaan 50 yritystä. Verkatehtaalta Parkkiin on muuttamassa yritysyhteisö Crazy Town, joka Linnan Kehityksen ohella tarjoaa toimitiloja ja erilaisia yhteistyömuotoja.

Kauppakeskus Optellin tiloja kunnostetaan jo parhaillaan. Crazy Townin Mikko Markkanen sanoo, että paikka sopii yrityksille ja tiimeille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaa yhdessä muiden kanssa.

? Paikka sopii yrityksille ja tiimeille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaa yhdessä muiden kanssa. Yritykset saavat kontakteja, lisää kauppaa ja uutta osaamista. Tuoreet yritykset hyötyvät ympärillä olevasta kokemuksesta. Konkarit saavat puolestaan mahdollisuuden uudistua, kertoo Mikko Markkanen Crazy Townista.

Yksi Optellin katutason suurimmista liiketiloista on parhaillaan remontissa.

Raatihuoneenkadun ja Kasarmikadun kulmassa sijaitsevasta Talo-osakeyhtiö Keskiöstä remontoidaan vuoden loppuun mennessä noin 1.000 neliömetriä Parkin käyttöön. Investoinnin arvo on noin 1,25 miljoonaa euroa.

? Olen iloinen, kuinka koko sielullaan Parkkia valmisteleva joukko on tässä mukana, se antaa hyvän lähtökohdan, sanoo EHOPin toimitusjohtaja Mika Helin.

Mika Helin toivoo Hämeenlinnan pystyvän houkuttelemaan takaisin kaupungista opiskelemaan lähteneitä ihmisiä.

Pankin huolenaihe Helinin mukaan on Hämeenlinnan väestönkehitys. Kaupungista muualle opiskelemaan lähteneiden houkuttelemiseksi takaisin pitää hänen mielestään olla tarjolla ainakin töitä, hyvä työympäristö ja tapahtumia.

? Meiltä tämä on investointi toimialueen elinvoimaan pitkällä tähtäimellä. Uusi työ syntyy paljolti alkavan yrittäjyyden kautta ja näin voidaan madaltaa kynnystä eri toimijoiden välillä.

Pankinjohtaja Risto Salminen ja Mikko Markkanen Optellin pohjakerroksessa, jonne myös kunnostetaan uusia toimitiloja.

EHOP remontoi syksyn ajan myös omaa pääkonttorirakennustaan Reskan varrella. Nopeille kassapalveluille rakennetaan oma tila ja sisäänkäynti.

? Kassapalveluiden tarve pitkällä aikavälillä on vähenemässä, mutta kassa-asioinnille on
edelleen tarvetta, toteaa Helin.

Optikkoliikkeen käytössä aiemmin olleisiin tiloihin puolestaan rakennetaan neuvotteluhuoneita.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.