Tiistai 25.06.2024
Nimipäivät: Uuno

Tuuli:
 

Parhaat kahvilat: Pitkällä perinteellä ja itse tehtyä

Reska.fi:n järjestämä kaupungin parhaan ravintolan äänestys on päättynyt. Tulosjulkistusta odotellessa kasvatamme ruokahalua ja tiedonjanoa esittelemällä äänestäjiltä hyvää palautetta keränneitä Hämeenlinnan kahviloita, menopaikkoja ja ruokaravintoloita.

Reskan äänestyksen kahvilasarjassa hyvin pärjännyt Cafe Laurell on 67-vuotias yritys, joka hiljattain pärjäsi myös Suomen paras leipomo -kisassa. Suosiota ei siis voi pitää täytenä yllätyksenä, mutta toimitusjohtaja Heikki Kokko on silti erittäin ilahtunut tuloksista.

Laurellilla luotetaan oman yrityksen valmistamiin tuotteisiin.

Laurellilla luotetaan oman yrityksen valmistamiin tuotteisiin.

? Iso kiitos pärjäämisestä kuuluu asiakkaillemme ja hyvälle henkilökunnallemme. Arvostamme tätä kovasti, sillä kilpailu on kovaa. Menestys lämmittää ja valtakunnallinen tv-julkisuuskin toi mukavan nosteen keskellä vaikeaa aikaa, Kokko sanoo.

Hän kertoo, että pitkän yrityshistorian ansiosta monet asiakkaat kertovat jo vanhempiensa olleen Laurellin asiakkaita. Laurell on perinteinen leipomo-kahvilayritys siinäkin mielessä, että kohtuullisen isosta myyntivolyymistaan huolimatta se yhä valmistaa kaikki noin 400 tuotettaan itse.

? Oman leipomon ansiosta reaktioaikamme on tarvittaessa todella nopea ja tilauspuoli näyttelee myynnissä merkittävää osaa, kertoo Heikki Kokko.

Yksittäistä valttituotettakaan Kokko ei halua määritellä, vaan pitää päinvastoin valttina juuri laajaa ja itse valmistettua tuotevalikoimaa, tosin Sibelius-leivonnaiset tulevat olemaan kuitenkin ensi vuoden halutuimpia tuotteita. Laurellin leipomo- ja kahvilaliiketoiminta työllistää vakituisesti 65 henkilöä ja esimerkiksi joulun ja kesän alla yhteensä lähes 80.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.