Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Palanderin talon joulunäyttely avautuu lauantaina

Palanderin talon kotimuseossa tutustutaan oppaan johdolla sadan vuoden takaiseen joulutunnelmaan, joulun tapoihin ja jouluruokiin. Asuinhuoneita museossa on herrainhuoneesta kotoiseen kyökkiin. Ruokasaliin on katettu runsas juhla-ateria kodin kauneimpine astioineen ja salia juhlistaa komea kuusi. Nähtävillä on upeita joulukoristeita ja joulukortteja.

Palanderin talossa on mahdollisuus aistia sadan vuoden takaista joulutunnelmaa. Kuvaaja: Terho Aalto

Palanderin talossa on mahdollisuus aistia sadan vuoden takaista joulutunnelmaa. Kuvaaja: Terho Aalto.

Joulunäyttely on avoinna 29.11.2014?6.1.2015 lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12?16. Opastetut kierrokset järjestetään puolen tunnin välein, viimeinen kello 15.30. Viikonloppujen lisäksi Palanderin talo on avoinna tapaninpäivänä perjantaina 26.12. ja loppiaisena tiistaina 6.1. sekä ryhmille tilauksesta myös arkipäivisin.

Palanderin talo on hämeenlinnalaiseksi porvariskodiksi sisustettu kotimuseo. Vuonna 1861 rakennetun talon näyttävissä tiloissa eläydytään 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun kaupunkiasumiseen. Nimensä museo on saanut aikakaudella talossa asuneelta Palanderin perheeltä. Lehtori Edvard Palander, hänen vaimonsa Ottilia ja heidän kuusi lastaan asuivat talossa kaksikymmentä vuotta, 1884?1904. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.