Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Keskushyökkääjä Jerell Jones: Kaikki joukkueen eteen

Hämeenlinna Huskies on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen keskushyökkääjä Jerell Jonesin kanssa. Viime kauden ykkösetenijän Janne Moision lopetettua pelaajauransa Rautamaljan voittoon ja pelinrakentaja Niclas Carpelanin jatkosopimuksen varmistuttua, Hurttalaumalla oli selvä suunnitelma hankkia ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus nimenomaan keskushyökkääjän tontille.

Hämeenlinna Huskies sai siirtomarkkinoilta sen mitä lähti ensimmäisenä hakemaan: Jerell Jonesin uskotaan sopivan joukkueen hyökkäykseen ja johtajatyypiksi.

Hämeenlinna Huskies sai siirtomarkkinoilta sen mitä lähti ensimmäisenä hakemaan: Jerell Jonesin uskotaan sopivan joukkueen hyökkäykseen ja johtajatyypiksi.

30-vuotias Jerell Jones on Huskiesin tulevan kauden vastustajille tuttu mies. Kaudella 2014 Jones esiintyi I-divisioonassa Jyväskylä Jaguaarien paidassa ja pelaamissaan kuudessa ottelussa hän voitti ylivoimaisesti sarjan etenijätilaston juosten liki tuhat (992) jaardia ja 20 touchdownia. Edettyjen juoksujaardien ja -maalien lisäksi kokenut Jones heitti palloa 883 jaardia ja tavoitti laitahyökkääjän viidesti touchdownin arvoisesti toimiessaan joukkueensa osa-aikaisena pelinrakentajana.

University of Rhode Islandin (NCAA div 1-AA) paidassa yliopistouransa pelannut Jones on sittemmin edustanut Euroopassa Jaguaarien lisäksi myös saksalaista Magdeburg Virgin Guardsia. Kotimaassaan Yhdysvalloissa hän on pelannut lähinnä Arena Football -liigoissa edustaen muun muassa Harrisburg Stampedea, Chambersburg Cardinalsia, New Jersey Revolutionia sekä San Jose Sabercatsia voittaen useita sarjojen mestaruuksia sekä MVP-palkintoja.

Vikkelän Jonesin vahvuudet pelaajana ovat hänen monipuolisuudessaan ja urheilullisuudessaan, keskushyökkääjän paikan lisäksi hän on pelannut urallaan myös laitahyökkääjänä, pelinrakentajana ja takapuolustajana sekä palauttanut lento- ja aloituspotkuja. Nopeimmillaan 40 jaardin matkalla ajan 4,28 sekuntia kellottanut Jones on varmasti yksi sarjan nopeimmista pelaajista. Nopeuden ja hyvän pelinlukutaitonsa ansiosta Jones tulee aiheuttamaan harmia vastustajille Hurttapaidassa tulevana kesänä.

Jonesin odotukset tulevalle kaudelle ovat korkealla joukkueen menestyksen suhteen. Hän sanoo hyppäävänsä Husky-paitaan vuodeksi 2015 jännityksellä ja iloisena.

? Joukkueella ja organisaatiolla on hyvä maine ja arvostan suuresti sitä, kuinka hyvin valmentajat ja joukkueen taustaryhmä ovat toivottaneet minut tervetulleksi mukaan. Husky-organisaatio on ollut viime vuodet menestyksekäs ja vuonna 2015 sillä on taas mahdollisuus mestaruuteen, Jones toteaa.

Omasta roolistaan joukkueessa hän kertoo seuraavasti:

– Joukkueella ja faneilla on oikeus odottaa, että teen töitä äärimmäisen kovaa, otan johtajuuden ja teen kaikkeni hyödyttääkseni joukkuetta.

Huskiesin hyökkäyksen koordinaattorina ja pelinrakentajana toimiva Niclas Carpelan muistuttaa Jonesin monipuolisuudesta.

? Jerell Jones oli koko värväysprosessin alusta asti vaihtoehto numero yksi hyökkäyksen vahvistukseksi. Olen todella tyytyväinen että saimme juuri hänet Hurttalaumaan. Hänellä on jatkuva ison pelin potentiaali kentällä ollessaan. Keskushyökkääjän paikan lisäksi hän on erinomainen laitahyökkääjä sekä potkunpalauttaja. Joka kerta JJ:n koskiessa palloon on mahdollisuus siihen että pelin pysähdyttyä niin mies kuin pallokin ovat vastustajan maalialueella.

Jerell Jones on Carpelanille tuttu mies jo vuodelta 2009.

? Kuopio Steelersissä pelatessani oli Jerell Jones myös kärkinimenä hyökkäyksen vahvistusta etsittäessä, värväysmatkalla yhdysvalloissa oli jo alustava tapaaminenkin sovittu, mutta sinä vuonna Jones kuitenkin päätyi Saksan Magdeburgiin pelaamaan. Tässä tapauksessa vanhan sanonnan mukaisesti hyvää kannattaa kuitenkin odottaa.

Päävalmentaja Juha-Matti Jokisen mietteet Jonesin sopimuksesta myötäilevät Carpelanin kertomaa.

? Meillä  oli selkeä tarve ja halu löytää keskushyökkääjä peliuransa lopettaneen Moision tilalle. Tavoitteena oli löytää pelaaja jolla on jo kokemusta eurooppalaisesta ja suomalaisesta jenkkifutiksesta ja Jerell Jones täyttää nuo kriteerit kirkkaasti. Hän olikin ensimmäinen nimi joka meillä oli mielessä kun jenkkipelaajien kartoitusta aloitettiin. Edelliskauden suoritusten ja tekemiemme taustaselvitysten myötä on ennakkokäsityksemme vahvistunut siitä, että Jones sopii pelaajana erinomaisesti Niclas Carpelanin johtamaan hyökkäykseen.

Hämeenlinna Huskiesin valmistautuminen kauteen 2015 on jo käynnissä. Yhteiset harjoitukset alkoivat marraskuun alussa ja ensimmäinen harjoitusleiri järjestetään tammikuussa. Joukkueeseen odotetaan liittyvän viimeistään tammikuun harjoitusleirillä vielä muutama kotimainen pelaaja ja toisen, puolustuksen puolelle tulevan amerikkalaisvahvistuksen kanssa neuvotteluja käydään parasta aikaa. (Jonesin repliikkien käännöksistä vastaa Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.