Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Palanderin talon joulu avautuu huomenna Jouluspesiaalilla

Näkymä Palanderin talon sisätiloista. Kuva: Hämeenlinnan kaupunginmuseo / Henna Välimäki.

Palanderin talo on taas jouluisessa asussaan joulukuun alusta loppiaiseen saakka. Joulunäyttelyyn pääsee tutustumaan tiistaista perjantaihin kello 12 – 16 ja lauantaista sunnuntaihin 12 – 17. Aiemmista vuosista poiketen talo on suljettu tapaninpäivänä.

Tänä vuonna Palanderin talossa kokeillaan ensimmäistä kertaa vapaata tutustumista koko joulun ajan. Opastettuja kierroksia jouluiseen Palanderin taloon ei järjestetä, vaan jokainen vieras on tervetullut tutustumaan näyttelyyn omaan tahtiinsa. Talon saleissa on paikalla piikoja, renkejä, emäntä tai isäntä, jotka kertovat joulun vieton historiasta ja perinteistä.

Palanderin talon joulu avautuu Jouluspesiaalilla lauantaina 2.12. kello 12 – 17. Maksuttomassa Jouluspesiaalissa on tekemistä lapsille ja näkemistä kaikille joulukauden alun kunniaksi. Tarjolla on askartelua menneiden aikojen tapaan ja tutustumista joulun tuoksuihin sekä tuntuihin. Esillä on vanhanajan jouluvalmisteluihin liittyviä kokeiltavia esineitä.

Palanderin talon joulussa pääsee tutustumaan 1800- ja 1900-lukujen vaihteen joulunviettoon. Talo on koristeltu jouluiseen asuun vuosisadan vaihteen tyypillisillä koristeilla ja ajalle sopivilla joulukasveilla. Esillä on vanhaan tyyliin koristeltu joulukuusi ja aikakauden porvarisperheelle tyypillisiä joululahjoja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.