Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Palanderin talon joulu avataan lauantaina

Kuvaaja: Terho Aalto

Kuvaaja: Terho Aalto

Palanderin talon joulu avataan lauantaina 26.11. kello 12?16. Kotimuseon joulunäyttelyssä tutustutaan sadan vuoden takaiseeen joulutunnelmaan hämeenlinnalaisessa säätyläiskodissa.

Puolen tunnin välein alkavilla opastetuilla kierroksilla ihastellaan museon runsasta interiööriä ja kuullaan joulunajan tapaperinteestä ja historiasta. Esillä on hienoja kattauksia, jouluruokia, koristeita, vanhoja joulukortteja ja tietenkin perinteinen joulukuusi.

Joulu oli vuoden tärkein juhla, jonka valmistelut aloitettiin useita viikkoja etukäteen. Joululahjat tehtiin yleensä itse, mutta ne eivät olleet pääosassa. Joulu oli hiljentymisen aikaa, jolloin läheiset olivat tärkeitä ja erityisesti ruokiin panostettiin.

Palanderin talossa joulua vietetään nyt jo 21. kerran ja näyttely on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin 8.1.2017 saakka. Museo on avoinna myös tapaninpäivänä 26.12. ja loppiaisena 6.1., mutta suljettu jouluaattona, joulupäivänä ja uudenvuodenpäivänä.

Opastettujen kierrosten sijaan lauantaina 10.12. Palanderin talon jouluun tutustutaan omaan tahtiin kiertäen. Jokaisessa kotimuseon huoneessa on asiantunteva opas antamassa lisätietoa. Ottilian kamarissa pyörii nonstop-työpaja, jossa askarrellaan vanhan ajan joulukaramelleja.

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.