Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

Oma Säästöpankki meni luontoon

Ilves, orava, norppa, karhu, valkohäntäpeura? Jo 38 konttorin verkoston rakentanut Oma Säästöpankki brändää itseään suomalaisille tuttujen metsäneläinten avulla.

 Paikallisuus, tuttuus, läheisyys ja henkilökohtaisuus ovat määreitä, joilla Hämeenlinnan, Rengon ja Hauhon konttoreita johtava Arto Hiltunen haluaa kuvata uuden pankkiryhmittymän palveluja.

– Asiakkaiksemme on hakeutunut aina vain enemmän ihmisiä, jotka haluavat henkilökohtaista palvelua kasvotusten. Liikoja jonottamatta.

Pankki

Oma Säästöpankki -ketju uusi ilmeensä. Palvelutiski on Hämeenlinnan konttorin tärkein paikka. Kuvassa Jenna Sulin ja Arto Hiltunen.

Suorat asiakaskontaktit ovat olleet erityisesti 50+ -ikäluokan suosiossa. Kisa asiakkaista jatkuu samoilla argumenteilla.

– Ihmettelen usein, miksi ihmiset suostuvat nykyaikana päivittäisasioinnissa kohtuuttomiin jonotusaikoihin. Tai onko siinä laitaa, jos henkilökohtaisen palveluneuvojan aikakin pitää buukata viikkoja etukäteen? Arto Hiltunen sanoo.

Oma Säästöpankki-ketju varmisti liittoutumalla 1,6 miljardin euron taseen ja vakavaraisuuden. Myös maakunnallisuus oli arvo sinänsä.

– Organisaatio on matala, millä on haluttu varmistaa riittävä paikalliskonttoreiden päätösvalta.

 

Yhdistyminen jatkuu edelleen. Vuoden loppuun mennessä siihen liittyy Etelä-Karjalan Säästöpankki. Toteutumassa on myös historiallinen yhdistyminen osuuspankkiryhmään kuuluneen toimijan kanssa, kun säästöpankkiryhmään liittyy Joroisten Osuuspankki.

– Tällaista liittoa ei ole vapaaehtoisesti ennen tapahtunut Suomen pankkihistoriassa.

Pankkifuusioiden taustalla on finanssialan kiristyvä sääntely ja vaatimukset mm. vakavaraisuuden suhteen.

 

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.