Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Olli-Pekka Heinonen jättää Verkatehdas Oy:n hallituksen puheenjohtajuuden

Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas Oy:n perustamisesta lähtien yhtiön hallituksen puheenjohtajana toiminut Olli-Pekka Heinonen jättää tehtävänsä mahdollisen esteellisyyden välttämiseksi:

? Kun aloitan opetushallituksen pääjohtajana en halua, että syntyy mielikuvaa puolueettomuuden vaarantumisesta. Verkatehtaan vuokralaisina toimii oppilaitoksia, jotka saavat opetusministeriön valtionosuuksia. Vaikka opetushallitus ei valtionosuuspäätöksiä tee, ja näin rakenteellista esteellisyyttä ei synnykään, Verkatehtaan arvokkaan maineen varjelemiseksi haluan välttää tilanteen, jossa syntyisi edes epäilys asiasta. Lisäksi kymmenen vuotta puheenjohtajana on jo aika, jolloin muustakin syystä on hyvä vaihtaa henkilöä.

Verkatehdas Oy:n omistaa Hämeenlinnan kaupunki. Kaupunginjohtaja Timo Kenakkalan mukaan Heinosen päätös on sekä kunnioitettava että harmillinen:

? Kiitän omasta ja kaupungin puolesta Olli-Pekkaa hienosta työstä. On tietysti sääli menettää Olli-Pekan kokemus ja ammattitaito. Katsomme nyt rauhassa tilannetta, ja pyrimme löytämään uuden hallituksen puheenjohtajan seuraavaan yhtiökokoukseen mennessä.

Toistaiseksi yhtiön hallitus jatkaa siis nykyisellä kokoonpanollaan ilman Heinosta. Puheenjohtajan tehtävää hoitaa yhtiökokoukseen saakka varapuheenjohtaja, kouluttaja Jutta Äijälä (kok.).

Olli-Pekka Heinonen sanoo jättävänsä Verkatehtaan puheenjohtajuuden luottavaisin mielin.

? Verkatehdas on, kiitos yhtiön ammattitaitoisen operatiivisen johdon ja sitoutuneiden työntekijöiden, kyennyt saavuttamaan hallituksen sille asettamat tavoitteet. Riippuvuutta julkisesta rahoituksesta on vuosi vuodelta pienennetty, talous on tasapainossa, asiakastyytyväisyys on hyvällä tasolla, kävijämäärät kasvaneet, täyttöaste korkea ja henkilöstön työtyytyväisyys hyvällä tasolla.

? Verkatehdas Oy:n hallitus on lähtenyt siitä, että yhtiö ei halua synnyttää omistajalleen ongelmia vaan luoda edellytyksiä, olla myös omistajalleen onnistumisen paikka. Näin on haluttu myös luoda luottamusta kykyyn hoitaa uusia haasteita. Olen kiitollinen, että olen saanut olla näin hienossa tarinassa mukana.

(Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.