Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

MUOTI: Let´s Talk Fashionin mallicasting kiinnosti ensikertalaisia ja kokeneempia

Kauppakeskus Tavastilassa torstaina järjestetty mallicasting sai paikalle muun muassa hattulalaisen Ellinoora Ojalan. Lukion kolmosluokkaa käyvä kilpaurheilijaneito lähti mukaan perin lyhyen harkinnan jälkeen.

? Näin ilmoituksen tänään lukion ilmoitustaululla ja ajattelin, että mikä ettei.

Ellinoora Ojala lähti mukaan kokeilemaan, mihin rahkeet riittävät.

Ellinoora Ojala lähti mukaan kokeilemaan, mihin rahkeet riittävät.

Valintaraadin kanssa vietetyn lyhyen juttutuokion jälkeen Ellinoora sai vetää korkkarit jalkaan ja näyttää, miten kävely tyhjän liiketilan lattialla, arvostelevien silmien edessä sujuu.

Castingissa haettiin esiintyjiä syyskuun 17. päivänä Vanajanlinnassa pidettävään Let´s Talk Fashion’iin. Valmiutta ei ehkä haettu, mutta valmiuksia sitäkin enemmän.

? Kun on näin rajallinen aika koulia malleja, niin täytyy yrittää selvittää tarjokkaiden oppimis- ja omaksumiskyky, pohti tuomaristoon kuulunut mallikonkari Noora Vennamo, joka koulii mallit ja vastaa muotibrunssitapahtuma Let´s Talk Fashion’in koreografioista.

Ellinoora Ojala ei mennyt kipsiin sen paremmin haastattelussa kuin kävelyssäkään.

? Vähän jännitti, mutta mielestäni osaan suht´normaalisti kävellä korkkareilla. Castingissa olen ensimmäistä kertaa, mutta on tämä ollut haaveena ja olen halunnut kokeilla mihin rahkeet riittävät, hän kertoi.

Castingiin osallistunut hämeenlinnalainen Jenna Liiti iloitsi, että myös kotikaupungin mallirintamalla alkaa tapahtua.

Castingiin osallistunut hämeenlinnalainen Jenna Liiti iloitsi, että myös kotikaupungin mallirintamalla alkaa tapahtua.

Noora Vennamo suunnittelee myös mallikoulun avaamista Hämeenlinnaan. Muut tuomariston jäsenet eli muotiliike My Miloun Mari Huhtamäki, kauneusstudioyrittäjä Tiina Lamberg ja pukusuunnittelija Riikka Ikäheimo puolestaan haluavat synnyttää kaupunkiin ainakin yhden vuotuisen huippupuitteissa toteutettavan muotinäytöksen perinteen.

? Muotinäytös on paikka, jossa voi viestiä asiakkaille mitä on tulossa, vaikka kaupassa ei juuri samoja vaatteita myisikään, sanoo Mari Huhtamäki.

Kotikaupungin malliskenen piristyminen ilahdutti Jenna Liitiä, 20, joka jo on yhden tamperelaisen ja yhden helsinkiläisen mallitoimiston listoilla.

? Keikkojakin on ollut ja voisin kuvitella työskenteleväni myös ammattimallina ihan kansainvälisillä areenoilla asti. Tosi hyvä, että saadaan muotinäytöksiä myös tänne.

Mari Huhtamäki, Tiina Lamberg, Noora Vennamo ja Riikka Ikäheimo (edessä) muodostivat mallicastingin valintaraadin.

Mari Huhtamäki, Tiina Lamberg, Noora Vennamo ja Riikka Ikäheimo (edessä) muodostivat mallicastingin valintaraadin.

Tavastilassa järjestetty casting veti ilman massivista markkinointiakin paikalle viitisentoista eri-ikäistä nuorta naista. Kauneusstudioyrittäjä Tiina Lamberg kertoi, että myös hänen keskiviikkona järjestämäänsä kuvauscastingiin tuli väkeä, niin että järjestäjät olivät ällikällä lyötyjä.

? Mallintyöt ja kuvaukset ovat monille nuorille ihan mahtava tapa lisäansioihin, pohtii Noora Vennamo castingien suosiota.

? Joku taas haluaa vain kuvattavana olon kokemuksen ja kauniit kuvat itsestään, arvioi Tiina Lamberg.

Jenna Liiti on ollut aktiivisemmin mukana mallimaailmassa parisen vuotta. Jo teininä hän tosin oli Glohairin hiusmallina.

Jenna Liiti on ehtinyt olla aktiivisemmin mukana mallimaailmassa parisen vuotta. Glohairin hiusmallina hän oli jo teininä.

Oma arvonsa varmasti on myös sillä palautteella, mitä esimerkiksi torstainen raati pystyi antamaan, saati jos kutsu käy jatkoon. Pukusuunnittelija Riikka Ikäheimon luomuksia on nähty paitsi Linnan juhlissa, myös Cannesin elokuvafestareilla.

Noora Vennamo taas oman mallinuransa lisäksi on ollut Fashion Teamin pääkoreografi ja suunnitellut 2000-luvun alussa Miss Suomi- ja Miss Skandinavia-kiertuiden koreografioita. Hämeenlinnassa hän on tullut tunnetuksi viinibaarinsa kautta, mutta ajatus mallikoulusta on koko ajan jalostunut Nooran päässä.

? Ajattelin jo Nooran Viinibaarin perustamisen aikoihin, että alkuviikon päiville ehtisi hyvin kehittää jotain muuta tekemistä, mutta viinibaarin suosio on yllättänyt positiivisesti. Suunnitelmat mallikoulusta ovat koko ajan siirtyneet eteenpäin, mutta nyt kuvittelisin, että ensi vuonna sen perustan ? keväällä tai sitten syksyllä.

Hämeenlinnassa on naisyrittäjien mukaan aiemminkin järjestetty laadukkaita muotinäytöksiä, mutta tähän asti aina ulkopuolisin voimin.

? On mahtavaa, että omasta kaupungista löytyy osaamista. On hauska nähdä miten koreografiat toimivat näytöksessä, Noora osaa kyllä sen, Mari Huhtamäki iloitsee.

  • Let´s Talk Fashion ? Brunch & Fashion Show Vanajanlinnan paviljongissa 17.9. kello 13.
  • Syksyn muotiin keskittyvä korkeatasoinen muotinäytöstapahtuma.
  • Järjestäjinä My Milou, pukusuunnittelija Riikka Ikäheimo, morsius- ja juhlapukujen erikoisliike White Dress.
  • Näytösmalleista ja koreografiasta vastaa Noora Vennamo, meikki ja hiukset Studio Tiina Lamberg, juontaa Heidi Kyrö.
  • Näytöksen lomassa tarjoillaan Vanajanlinnan Chef de Cuisine Mika Jokelan luoma skandinaavinen brunssi.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.