Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Hämeenlinna
Melkein selkeää
16°C
Tuuli: 10 m/s SSW
 

Buhurtin Vanaja Tournamentissa kansainvälistä tunnelmaa

Hämeen linnassa 3.9. järjestettävä Vanaja Tournament on keskiaikaisen buhurt-kamppailulajin suurin Suomessa järjestettävä turnaus. Päivän aikana otellaan niin yksilö- kuin joukkotaisteluissakin, ja tänä vuonna tapahtumassa on myös oma sarja naistaistelijoille.

Buhurt on täyskontaktilaji keskiaikaisin varustein eli haarniskoin ja erilaisin lyömäasein. Lajissa ei ole kyse esityksestä, vaan todellisesta kamppailulajista, jossa iskut ja potkut menevät lujaa perille asti. Joukkotaisteluissa tarkoituksena on saada kaikki vastustajajoukkueen jäsenet kaatumaan. Yksilötaisteluissa puolestaan pisteitä saa hyvistä osumista ja enemmän onnistuneita osumia antanut voittaa.

Laji on erittäin suosittu etenkin Itä-Euroopassa. Myös muualla Euroopassa buhurt-tapahtumia järjestetään yhä enemmän ja Suomessakin laji kasvattaa jatkuvasti suosiotaan. Vanaja Tournament houkuttelee Hämeen linnaan myös ulkomaisia taistelijoita muun muassa Venäjältä, joka on lajin kiistaton ykkösmaa. Näin ollen luvassa on jälleen kansainvälistä tunnelmaa ja laadukkaita otteluita.

Hämeen linna aukeaa ottelupäivänä kello 11. Ottelut alkavat linnan pohjoisella vallipihalla kello 11.15 ja päättyvät klo 17:ään mennessä.

Tapahtuman pääsymaksu on aikuisilta 15 euroa ja lapsilta 8 euroa. Samalla lipulla voi myös tutustua linnan Heavy Metal -näyttelyyn, jossa on esillä aitoja haarniskoja 1500?1600-luvuilta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.