Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Hämeenlinna
Melkein selkeää
16°C
Tuuli: 10 m/s SSW
 

Miekkamiehelle kalevalaiset kulttuurikummit

Janakkalan miekkamiehen miekkojen kulttuurikummi on julkistettu. Kalevalaisten Naisten Liitto ja Kalevala Korun Kulttuurisäätiö ovat Kansallismuseon ensimmäiset kulttuurikummit.

Yhdessä he rahoittavat kokonaisuudessaan miekkojen konservoinnin kesäkuussa 2017 avautuvaan Tampereen Vapriikin suurnäyttelyyn. Janakkalan miekkamiehen miekat ovat Vapriikin jälkeen nähtävissä Kansallismuseossa ja Hämeen linnassa.

– Olemme erityisen iloisia siitä että kaikkien aikojen ensimmäiset kulttuurikummimme ovat suuresti arvostamamme Kalevalaisten Naisten Liitto ja Kalevala Korun Kulttuurisäätiö. Jaamme heidän kanssaan halun suomalaisen kulttuuriperinnön edistämiseen nykykulttuurin voimavarana, kertoo markkinointijohtaja Jonna Heliskoski.

Näkyvyyden ja Kansallismuseon tapahtumien lisäksi kulttuurikummit pääsevät seuraamaan Janakkalan miekkamiehen miekkojen konservointia.

– Osa miekkojen tarinasta on vielä paljastumatta. Tähän löytöretkeen kummit pääsevät osalliseksi, kuvaa konservointiyksikön päällikkö Eero Ehanti.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.