Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Matkailu toi lähes 120 miljoonaa vuonna 2014

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergosin tekemän Hämeenlinnan matkailun tulo- ja työllisyysselvityksen mukaan yksityisen sektorin yritysten saama välitön matkailutulo oli vuonna 2014 noin 82 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa ja veron kanssa noin 95 miljoonaa euroa.

Matkailun kokonaistulovaikutukset, jotka sisältävät välittömän matkailutulon ja kerrannaisvaikutukset, nousivat hieman yli 119 miljoonaan euroon. Suurimpia hyötyjiä kaupunkiin kohdistuneesta matkailusta olivat majoitus- ja ravitsemispalvelut, vähittäiskauppa sekä virkistys- ja muut palvelut.

Matkailun kokonaistyöllisyysvaikutukset olivat noin 750 henkilötyövuotta, joista noin 580 kohdistui hämeenlinnalaisiin. Myös matkailun työllisyysvaikutuksista suurin osa kohdistui edellä mainittuihin kolmeen toimialaryhmältä, mutta majoitus- ja ravitsemispalvelut on näistä matkailutyöllistäjänä selkeästi suurin.

Henkilöverotuloina matkailu toi kaikkiaan lähes 2 miljoonaa euroa Hämeenlinnan kuntatalouteen, sen jälkeen kun verotuloista oli vähennetty kaupungin kaikki matkailumenot.

Matkailun kokonaistulovaikutusten osuus Hämeenlinnan kaikkien toimialojen liikevaihdosta oli noin 3 prosenttia. Työllisyysvaikutusten osalta osuus oli noin 4,1 prosenttia.

Tutkimuksen tilaaja oli Linnan Kehitys Oy.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.