Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Mari Isotalon näyttely sukeltaa valoon ja kiireettömyyteen

Galleria Koneen huhtikuun näyttely on Mari Isotalon Sukellus. Näyttelyn teokset ovat saaneet alkunsa kesällä 2017 Espanjassa, kun Isotalo työskenteli Suomen Taiteilijaseuran Marbellan taiteilijaresidenssissä.

? Päällimmäisiksi muistoiksi matkasta jäivät lämpö, valo, kiireettömyys, espanjalainen päivärytmi siestoineen ja Välimeren huikaiseva turkoosi. Väreillä on ollut aina elämässäni suuri merkitys.

Isotalo kertoo ?hurahtavansa? kausiluontoisesti milloin mihinkin väriin.

? Uskon, että näillä väri-ihastumisilla on myös syvempi, psykologinen merkitys. Ihminen kaipaa tiettyjä värejä tietyissä elämäntilanteissa. Kaikille väreille on aikansa ja paikkansa, ja eri ?värivaiheet? on käytävä loppuun, Isotalo kertoo.

Kaipaan alkumeren syleilyyn.
Haluan painaa korvat veden alle, olla kuulematta nykyajan vaatimuksia.
Olla rauhassa, keskittyä, ilman jatkuvaa suorittamista. Tyhjentää aivoni silpusta.
Elää hetkessä kuin lapsi, polskia ja sukellella niin kauan, että huulet tulevat sinisiksi…

Mari Isotalo: Vesimies. Öljy ja akryyli kankaalle.

Usean viime vuoden ajan Isotalon elämä on ollut melkoista suorittamista ja tasapainoilua suurperheen ja työelämän välisessä pyörityksessä.

? Näyttelyn tekemiseen uppoutuminen toi elämään kaivattua selkeyttä ja rytmiä. Suljin tietoisesti pois kaiken ylimääräisen, linnoittauduin erakkomaisesti työhuoneelleni ja keskityin vain maalaamiseen.

? Huomasin palaavani yhä uudelleen samaan aiheeseen, ja jopa samaan värimaailmaan, kuin en olisi saanut turkoosista lainkaan kyllikseni. Turkoosin värin sanotaan liittyvän kehittymiseen, muutokseen ja henkisyyteen. Sillä on myös puhdistava ja rauhoittava vaikutus.

? Saman värin/aiheen toisto ja variointi oli hyvin meditatiivista, jopa terapeuttista. Se kertoneekin tässä yhteydessä tietynlaisesta zeniläisen mielenrauhan tavoittelusta, kaipuusta lapsuuden viattomaan ja puhtaaseen tilaan, kun elämä oli tässä ja nyt.

FAKTA

  • Kuvataiteilija, taidemaalari Mari Isotalo (s. 1973 Kouvolassa) asuu ja työskentelee Hämeenlinnassa. Hän valmistui kuvataiteilijaksi vuonna 2002 Satakunnan ammattikorkeakoulusta Kankaanpäästä sekä vaatetusalan artesaaniksi 1996 Heinolan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta.
  • Isotalon viimeisimmät yksityisnäyttelyt ovat käsitelleet usein lapsuutta ja kasvamista. Lämpimän humoristisella otteella hän tekee näkyväksi elämän suuria ja pieniä ilmiöitä pysäytyskuvanomaisilla maalauksillaan, jotka saavat katsojan usein miettimään, mitä oikein on tapahtunut tai tapahtumaisillaan.
  • Isotalon teoksia löytyy Kanta-Hämeen keskussairaalan sekä Pohjantähden kokoelmista. Hän on Taidemaalariliiton, Ars-Häme ry:n ja Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry:n jäsen.

MARI ISOTALO | Sukellus 31.3. – 24.4.2018 | GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.