Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Lyseon lukion opettajat: Megayksikkö laskisi lukion vetovoimaa

Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevat sivistyspalvelut tukevat toisiaan mainiosti, kirjelmässä todetaan.

Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevat sivistyspalvelut tukevat toisiaan mainiosti, kirjelmässä todetaan.

Lyseon lukion opettajakunta arvioi kaikille kaupunginvaltuutetuille lähettämässään kirjelmässä, että kaupungin kouluverkkouudistuksessa on useita vaille huomiota jääneitä näkökohtia. Opettajat muun muassa epäilevät, että yhden megalukion malli laskisi lukiokoulutuksen vetovoimaa, kun lasten ja nuorten lautakunta puolestaan on perustellut lukioiden keskittämistä tehokkuuden ja valintamahdollisuuksien sekä lukion vetovoiman kasvamisella.

Edelleen opettajat kysyvät, missä on määritelty “tahtotila”, jonka mukaan Myllymäen käyttöä on selvitetty pelkästään koulukäyttöön. Tällainen poliittinen tahtotila on kirjelmän mukaan mainittu useaan kertaan lukioiden yt-keskustelussa 10.9.2015.

Opettajakunnan mielestä uudistukseen liittyvät rahankäyttösuunnitelmat ovat erittäin epäselvästi esitetty ja vaihtoehtojen vertailu rahan näkökulmasta on hankalaa. Opettajien mielestä myös lukiokoulutuksen sijainnilla on merkitystä ja kirjelmän mukaan “lukiokoulutuksen siirto pois keskustasta tuhoaisi lukiolaisen toiminnallisen kehän sekä keskustan elävyyden”.

Lyseon lukion opettajakunta toteaa, että se ei pysty tällä hetkellä ottamaan kantaa ratkaisujen paremmuuteen, sillä valmistelu on ollut poukkoilevaa, ja asiakirjoista on hyvin vaikea saada selvää.

“Kouluverkosta päätettäessä olisi ensiarvoisen tärkeää tuoda kaikki vaihtoehdot yhtä aikaa esille, keskustella osallisten kanssa ja tehdä niistä yhdenmukaiset ja kattavat vaikutusten arvioinnit”, kirjelmässä päätellään. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.