Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Luokkakokous 2 näyttää Hämeenlinnan elävämmän puolen

Luokkakokouksessa kaikki on vedetty kunnolla överiksi.

Luokkakokouksessa kaikki on vedetty kunnolla överiksi Kuva: Solar Films / Alvi Pakarinen

Luokkakokous 2:n eilinen kutsuvierasnäytös ja itse filmi näyttivät, että Hämeenlinna kelpaa myös elokuvakaupungiksi ja maailman ensi-iltapaikaksi. Jumalattomasti sai nauraa, oli yleinen kommentti Verkatehtaalle kaksi täyttä salillista vieraita keränneen filmin jälkeen. Jatkot Vanajanlinnalla vietettiin myös ilahduttavassa väenpaljoudessa. Luokkakokous 2:n tekninen laatu keräsi niin ikään kehuja.

Taneli Mustosen ohjaaman elokuvan Luokkakokous 2 ? Polttarit käsikirjoitus on kuin luotu äijähuumoria uhkuville pääosanesittäjille. Komedia elää tai kuolee yksittäisten kohtausten varassa ja Jaajo Linnonmaalla, Sami Hedbergillä sekä Aku Hirviniemellä tämä astetta rankempi huumori onneksi lähtee suoraan selkärangasta.

Hautajaisetkaan eivät Luokkakokous kakkosessa suju aivan suunnitellusti. Kuva: Solar Films / Alvi Pakarinen

Hautajaisetkaan eivät Luokkakokous kakkosessa suju aivan suunnitellusti. Kuva: Solar Films / Alvi Pakarinen

Luokkakokouksen ensimmäinen osa keräsi teattereihin yli puoli miljoonaa katsojaa. Katsojamenestystä voi ennustaa myös jatko-osa Polttareista, jonka helmiin kuuluvat Antin (Sami Hedberg) avioeron jälkeiset iskurepliikit naismaailmassa, hautajaiskohtaus josta ei selvitä kolhuitta ja Tuomaksen (Jaajo Linnonmaa) laskusuhdanteessa olevaan muusikonuraan liittyvät kuittailut.