Keskiviikko 07.06.2023
Nimipäivät: Suvi, Roope, Robert
Hämeenlinna
Selkeää
9°C
Tuuli: 3 m/s WNW
 

YRITTÄJYYS: Retsin kiikarissa valtakunnallinen golftarvikkeiden myymäläketju

Alueellisen yhteistyön syventäminen Hämeenlinnan seudun golfkenttien välillä loisi Retsi Riihimäen mielestä uusia mahdollisuuksia matkailulle.

Alueellisen yhteistyön syventäminen Hämeenlinnan seudun golfkenttien välillä loisi Retsi Riihimäen mielestä uusia mahdollisuuksia matkailulle.

Kaupan ja urheilun kehittämisen tunteva Hattula Golfin yrittäjä Reijo “Retsi” Riihimäki kuvailee suomalaisten golfmarkkinoiden olevan tällä hetkellä murroksessa.

Kun golfosakkeiden kauppa ei käy läheskään samaan tahtiin kuin harrastajakunnan sukupolvenvaihdos vaatisi, toimii Hattula Golf pelioikeuksien myynnin periaatteella.

Riihimäki myöntää oikeaksi julkisuudessakin olleen näkemyksen, jonka mukaan golfosake oikeuksineen ja vastuineen on vain rasite, jos se esimerkiksi perintönä jää sellaiselle joka ei lajia harrasta.

? Meillä on nykyäänkin golfkenttiä jotka ovat täynnä, mutta on myös vastakkaista kehityssuuntaa. Uskon, että tulevaisuudessa nähdään koko golfkentän haltuunsa ottavia toimijoita jotka tekevät kenttien hallinnointisopimuksia.

Golfliikkeiden valtakunnallisen ketjun on määrä tuoda etua sekä ketjulle että asiakkaalle.

Golfliikkeiden valtakunnallisen ketjun on määrä tuoda etua sekä ketjulle että asiakkaalle.

Hattula Golfin klubirakennukseen on parissa vuodessa kehittynyt alueen laajin Pro Shop. Outlet-periaatteella toimiva myymälä on saanut hyvän vastaanoton, joskin K-ryhmässä 35 vuotta toiminut yrittäjä Riihimäki kuvailee kauppaa volyymeiltaan enemmänkin lisäpalveluksi golfareille kuin lisäbisnekseksi yritykselle

? Olemme kuitenkin mukana rakentamassa merkittävää golftarvikemyymälöiden ketjua, johon on tulossa 11 myymälää Helsingistä Leville, hän kertoo.

Ketjuuntumisen arvioidaan olevan myös kuluttajan etu tasalaatuisen valikoiman ja edullisempien sisäänostojen ansiosta.

Uutta pitää kehittää ja ideoida, sillä Riihimäen mukaan golfyrittäjyys ei Suomessa ole järin helppoa. Hattula Golf on neljän henkilön yhtiö, jossa Riihimäki on ylivoimaisesti suurin omistaja.

? Mielikuvat golfista harrastuksena eivät vieläkään aina vastaa todellisuutta. Golf on palloilulajeista halvimpia.

Haasteiden ja toimialan murroksen keskellä Hattula Golfista on kasvanut jäsenmäärältään Suomen toiseksi suurin golfyhteisö.

? Olemme tietysti paikallisesti aika merkittävä toimija mutta myös matkailullinen toimija. Golfmatkailija tuo paikkakunnalle noin viisi kertaa enemmän euroja keskivertomatkailijaan nähden, 30 vuotta golfin parissa ja 15 vuotta golfyrittäjänä toiminut Retsi muistuttaa.

Vinkkinä Hattulan kunnan päättäjille lähtee, että tuoreeseen ja monipuoliseen Hattulan kunnan esittelyvideoon olisi voinut mahduttaa jotain golfista.

? Täytyy muistaa, että Hattulassa on myös Lepaa Golf ja Lepaalla lisäksi koulutetaan suomalaiset golfin kentänhoitajat ja kenttämestarit.

Myös matkailunäkökulman takia Riihimäki perää Hämeenlinnan seudun golfkentille entistä laajempaa yhteistyötä pelioikeuksiin ja viimeistenkin nurkkakuntaisuuden rippeiden unohtamista.

? Matkailullinen valtti voisi olla vaikka pelata golfia Hämeenlinnan seudulla eri kentällä joka päivä. Paltamossa oli tänä kesänä golfareita Moskovasta asti, eli mahdollisuuksia kansainvälistymiseen on.

Hattula Golfin lisäksi toinenkin Riihimäen omistama kenttä, Paltamo Golf, toimii pelioikeuksien myynnin periaatteella.

Juha Reinikainen

1 kommentti

  1. Hartsa:

    Retsin kommentti Hämeenlinnan alueen kenttien nurkkakuntaisuudesta on osuva. Uskon, että monet harrastajat suunnittelevat menevänsä pelaamaan 2-3 päiväksi tälle alueelle.
    Olisi hienoa jos siihen olisi valmis paketti kenttien kesken.
    Siitä hyötyisivät muutkin matkailun elinkeinot ; hotellit, ravintolat jne

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.