Maanantai 26.02.2024
Nimipäivät: Nestori

Tuuli:
 

LOUNASRAVINTOLAT: Sabai Sabai kiilasi avausvuonnaan kärkikolmikkoon

Goyjai Pervitin ja tarjoilija Mai Kulprom Sabai Sabaista thaimaalaisissa juhlapuvuissa.

Goyjai Pervitin ja tarjoilija Mai Kulprom Sabai Sabaista thaimaalaisissa juhlapuvuissa.

Goodmanin kupeessa avautui vuosi sitten saman katon alla thaimaalainen ravintola Sabai Sabai ja texmexiä tarjoava Cantina Fiesta. Reskan ravintolaäänestys osoittaa, että hämäläisten ei aina täydy odottaa kymmentä vuotta antaakseen tunnustusta: Sabai Sabain kolmas sija parhaan lounasravintolan sarjassa ja kuudes sija parhaan ruokaravintolan sarjassa vaatii syvän kumarruksen tulokkaan suuntaan. Epävirallisessa etnisten ravintoloiden sarjassa Sabai Sabai oli parin äänen erolla toinen.

? Onhan tämä aika hyvä näyttö, että olemme lyöneet itsemme jollain tavalla läpi. Mutta kun omaan tuotteeseen uskoo, niin ei tämä kauhea yllätys ole, sanoo ravintoloitsija Pekka Pervitin.

Hiljattain avattu ravintoloiden yhteinen tuplabuffa on tuonut paljon uusiakin lounasasiakkaita.

? Tuplabuffassa on tarjolla toistakymmentä lämminruokavaihtoehtoa, on niin tulisempaa thairuokaa kuin vähemmän mausteista kotiruokaakin, kertoo Pervitinin yrittäjäkumppani Kari Raatikainen.

Goyjai Pervitinin johdolla toimivassa Sabai Sabain keittiössä kunnioitetaan parhaita thaimaalaisen keittiön perinteitä, mutta haetaan muun muassa säännöllisillä ulkomaanmatkoilla jatkuvasti myös uutta.

? Täytyy uskaltaa kokeilla, emme allekirjoita ollenkaan sellaista käsitystä, että kaikki maut on jo kokeiltu. Koko ajan pyrimme kehittymään ja olo on vähän sellainen, että jos me teemme jotain uutta niin perässä seurataan muualla muutaman kuukauden viiveellä, Pekka Pervitin luonnehtii.

Thaimaalaisen ja texmexin symbioosi on kuitenkin tarkoitettu pitkäaikaiseksi, ja konseptia hiotaan koko ajan uudistuen ja kehittyen. Tästä syystä asiakkaiden antamat risut ja ruusut ovat ravintolalle kullan arvoisia.

Kahden kulttuurin yhdistäminen otti alkuun oman aikansa muun muassa kielimuurin ja erilaisten toimintamallien johdosta, mutta nyt homma rullaa jo mukavasti.

?  Senkin tiesimme, että konseptia ei pidä heti muuttaa, eikä kaikki uusi heti vuodessa voi paikkaansa vakiinnuttaa, Raatikainen sanoo.

Konseptin kehittämiseen kuuluu muun muassa se, että niin lounas- kuin iltaruokailijatkin siinä missä takeaway-asiakkaatkin saavat ravintolalta pysäköintilipukkeen esittäessään hyvityksen enintään kahden tunnin pysäköinnistä Kaivoparkkiin. Cantina Fiestan lista taas on juuri uusittu.

Kauppakeskuksen päärakennuksessa toimivan Wokki Cornerin yrittäjät puolestaan ovat hiljattain myyneet pois omistuksestaan.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.