Sunnuntai 21.04.2024
Nimipäivät: Anssi, Anselmi

Tuuli:
 

Lasten piirrokset muuntuivat lasiksi

Lasinpuhaltaja Aino Vilpas sai käyttää kaiken osaamisensa, sillä haasteita oli kerrakseen.

Lasinpuhaltaja Aino Vilpas sai käyttää kaiken osaamisensa, sillä haasteita oli kerrakseen.

Lasistudio Soda Shop Design julisti keväällä Lasten lasisuunnittelukilpailun, johon saivat ottaa osaa kaikki alle 15-vuotiaat. Aiheena oli Lintu ? kala ja kukka. Osallistujapiirroksia tuli kaikkiaan viitisenkymmentä, osa hiukan aiheen ulkopuoleltakin. Näistä töistä yleisö sai äänestää 12 suosikkiaan, jotka toteutettaisiin lasista.

Soda Shopin lasinpuhaltajat Marjut Numminen ja Aino Vilpas loihtivat lasten piirustusten ideoiden pohjalta lasitaideteoksia kolmena peräkkäisenä elokuun sunnuntaina ja teokset ovat nyt nähtävillä. Lasinpuhaltajat kiittelevät mielikuvituksellisuutta ja värien käyttöä lasten piirroksissa. Työt olivat kerrassaan upeita.

Piirroksen muuntaminen kolmiulotteiseen muotoon, ja sen valmistaminen notkuvasta 1100-asteisesta massasta oli puhaltajille suuri haaste. Nuoret suunnittelijat eivät tietenkään olleet osanneet huomioida kaikkia lasin ominaispiirteitä suunnitelmissaan, joten Numminen ja Vilpas etsivät jokaisen työn kohdalla parhaan mahdollisen kompromissin, joka olisi toteutettavissa.

Lasten lasisuunnittelukilpailu 2015 ?näyttely on esillä Soda Shop Designin lasistudiolla Aulangontie 1:n Makasiinilla sunnuntaista 13.9. sunnuntaihin 27.9. Näyttelyssä on esillä Jasper Tuomisen, Elanor Carpelanin (2 voittajatyötä), Maija Mäen (2 voittajatyötä), Sara Stoltin, Annika Mannisen, Rasmus Lappalaisen, Vera Mattilan, Niko Hirvenlahden, Iiro Stoltin ja Kasimir Stoltin suunnitelmien pohjalta valmistettuja teoksia.

Tässä Elanor Carpelanin piirros...

Tässä Elanor Carpelanin piirros…

...ja tässä piirroksen pohjalta syntynyt teos.

…ja tässä piirroksen pohjalta syntynyt teos.

Kaikki teokset ovat myynnissä, ja myynnin tuotto menee suoraan Mannerheimin lastensuojeluliiton Hämeenlinnan osastolle. Heillä on toimintaa alle kouluikäisille lapsille, ennaltaehkäisevää matalan kynnyksen kerho-, perhekahvila- ja vertaisryhmätoimintaa. Esineiden tuotto menee siis paikallisesti lasten ja perheiden hyväksi.

Lasiteokset myydään suljetulla korkeimman tarjouksen huutokaupalla, tehdyt tarjoukset eivät siis ole julkisia. Huutokaupan päätyttyä julkaistaan niiden ostajien nimet, jotka sitä toivovat. Tarjouksen voi käydä antamassa Soda Shopin lasinpuhallusstudiolla. Teoksiin voi tutustua myös netissä tästä linkistä. Tarjouksen antamiseen sähköisesti löytyy reitti samasta osoitteesta. Jokaisen teoksen lähtöhinta on 50 euroa. Lasinpuhaltajat muistuttavat, että teoksiin käytetty työnmäärä ja materiaalikustannukset ovat moninkertaiset. Tarjouksia voi jättää sunnuntaihin 27.9. asti. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.