Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Linna RC päätti kautensa voitolla

F52A5816

Linna Rugby Club päätti debyyttikautensa rugbyn SM-sarjassa voittoon, kun Kuopio RC taipui Kaurialassa numeroin 38?26. LRC sijoittui näin kuudenneksi sarjassa. Myös LRC:n naisjoukkue nähtiin kentällä kuopiolaisia vastaan. ?Linnan Neidot? kaatoivat savolaisvieraansa seiskarugbyssa puhtaasti 39?0. Rugby Sevens eli seitsemän pelaajan joukkueilla pelattava rugby on uutena lajina mukana ensi  vuoden olympiakisoissa Rio de Janeirossa.

Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia pelattiin lähes koko aika LRC:n kenttäpäädyssä, mutta kun isännät hyökkäsivät, tehoja löytyi. Kahden ensimmäisen hyökkäyksen tuloksena oli kaksi tryta. Ensimmäisen teki nopsakinttuinen Henrico Harnoster, joka karkasi kuopiolaisilta ja pääsi iskemään pallon kenttään maalialueella. Harnoster kipittää satasen 11 sekuntiin, joten rugbykentiltä ei löydy montaa pelaajaa, joka saisi hänet juosten kiinni.

Toinen try syntyi Harnosterin ja Santtu Salmenin yhteispelillä, ja Salmen juoksi pallo kainalossa kentän kulmaukseen. Linnan kolmannen tryn teki Antti Haapanen, ja nyt Avea Avea teki myös lisäpistettä konversiopotkulla. Juuri ennen taukovihellystä KRC:n Jones Pylvänäinen kavensi numeroiksi 17?5.

Toinen puoliaika alkoi Linnan hallinnalla, ja 45. minuutilla Harnoster teki isäntien neljännen tryn, joka tiesi bonuspistettä sarjataulukkoon. Ennen tunnin täyttymistä Avea Avea teki viidennen tryn, ja hetkeä myöhemmin Harnoster viimeisteli hattutemppunsa. Kun Avea vielä onnistui kolmessa lisäpotkussa, LRC johti 38?5.

F52A5404

KRC ei kuitenkaan antanut periksi, ja maajoukkuemies Jussi Viljanen kavensi trylla sekä lisäpotkulla numeroihin 38?12. Kun Harnoster hetkeä myöhemmin sai keltaisen kortin, eli 10 minuutin jäähyn, LRC joutui alivoimalle. Kuopiolaisten loppukiri toi vielä kaksi tryta, jotka painoivat nurmeen Ville Hiekka-aho sekä Jarno Blomberg. Sarjan paras pistemies Jussi Viljanen potkaisi vielä lisäpisteet ja ottelu päättyi numeroin 38?26.

Naiset pelasivat tämän jälkeen ystävyysottelun kuopiolaisia vastaan. Joukkue on kasattu vasta tänä vuonna, joten sarjaan naiset eivät vielä osallistuneet. Kesäkuussa naisten joukkue osallistui Midnight rugbyyn Helsingissä, ja nyt nähdyn perusteella kehitys on ollut nopeaa.

F52A6698

KRC jäi nollille, kun LRC teki peräti seitsemän tryta. Saana Sarvi teki hattutempun, Iina Oras kaksi tryta, sekä Hanna Sarvi ja Pihja Rulja kumpikin yhden. Iina Oras onnistui myös kahdessa konversiopotkussa.

Sekä miesten että naisten joukkue etsii ensi kautta silmällä pitäen uusia pelaajia. Jos rugby kiinnostaa, alkeistreenejä järjestetään syyskuussa tiistaisin Kankaantaustan kentällä kello 17.30 alkaen. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.